"Případ" Neukirchner proti Checovi

Zatímco zraněný Max Neukirchner – 25 let - se už kvůli zranění vydal na cestu domů, tak mezi boxy neutichaly emoce. A zda má německý jezdec zlomenou jen levou klíční kost, nebo ještě i jiné zranění ramene, ukáže až zítřejší důkladné vyšetření u specialisty.

A co se píše na Maxových webových stránkách: „Přemotivovaný Španěl Carlos Checa ztratil v poslední zatáčce kontrolu nad svým motocyklech a spadl. Pro Maxe ale nebyla žádná možnost mu vyhnout. A zatímco Checa dokončil závod ještě na 5. místě, tak Max vyšel naprázdno a navíc si přivodil zranění ramene“ 

A samotný Max se k incidentu vyjádřil následovně: „Jsem nesmírně zklamaný, co mám ještě říci…“ Nyní musím co nejrychleji vyhledat odbornou lékařskou pomoc, abych byl do Assenu (za tři týdny – pozn. autor) znovu fit.“ 



Carlos Checa se k indicidentu hned po závodu vyjádřil následovně: “Maxe je mi opravdu líto, a doufám že bude brzy zase zdravý. Chtěl jsem ho předjet vnitřkem, ale společně jsme se dotkli a oba spadli“.

Ovšem emociální scény v boxech dále pokračovaly. „Je to vrchol drzosti, nejdříve Checa Maxe doslova torpéduje a pak ještě dojede závod do konce“, řekl rozrušený Bert Poensgen – evropský manager Suzuki.
Týmový šéf Alstare Suzuki šel provokativně do boxu Ten Kate Honda a zde cynicky Checovi blahopřál a zatleskal mu. „Pokud ředitelství závodu nic nepodnikne, podáme protest. Každý přece viděl, že Checa neměl v zatáčce vůbec žádné místo k předjetí a přesto se tam drze vecpal“, říkal rozrušený Belgičan.

A samotný Checa okomentoval později svůj předjížděcí manévr následovně: „Byla to pro mě poslední možnost k předjetí, neboť mně předtím Neukirchner "zavřel dveře". Byl jsem později na brzdách a už před ním. Proto mě Neukirchner neviděl. Pochopitelně jsem potřeboval ve výjezdu ze zatáčky více místa a Neukirchner měl ubrat plyn. Ale vrazil do mě z boku, doufám, že je v pořádku“.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist