YART Yamaha letos s jedničkou na kapotě

Vítězný tým loňské sezony MS vytrvalostních závodů silničních motocyklů Yamalube YART Yamaha EWC Official Team bude v letošním roce obhajovat světový titul s číslem jedna na kapotě Yamahy R1. V rakouském týmu závodí trojice Ital Niccolo Canepa, Němec Marvin Fritz a český jezdec Karel Hanika. Nedávno tým absolvoval test na dráze automotodromu Grobnik v chorvatské Rijece, kde Hanika nastavil nový rekord 1’23,526 sekundy.

Až do změn v pravidlech pro sezonu 2024 neměl vítězný tým povinnost mít v rámci obhajoby na kapotě svého stroje číslo jedna. Měl tu možnost, ale ne danou povinnost. Dle předpisů je to nyní postaveno tak, že mistr světa z předchozí sezony bude mít číslo jedna během aktuální sezony.

V době, kdy tým YART Yamaha bude obhajovat titul mistra světa, bude jeho dřívější startovní číslo sedm pro ostatní nedostupné. V případě, že by tým titul neobhájil, vrátí se v další sezoně k svému původnímu startovnímu číslu.

Marvin Fritz na toto téma poznamenal: „Je to něco, o čem jsme dlouho snili, a nemůžeme se dočkat, až zahájíme novou sezónu s číslem jedna na našem motocyklu.“

Prvním podnikem sezony FIM EWC 2024 je v termínu 18. až 21. dubna čtyřiadvacetihodinový závod 24 Heures Motos v Le Mans.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist