YART Yamaha je hlavním týmem tří ladiček pro osmihodinovku v Suzuce

Tým Yamalube YART Yamaha EWC Official je oficiálně hlavním týmem Yamahy pro jejich domácí vysoce prestižní závod 44.ročníku “Coca-Cola” Suzuka 8 Hodin s termínem 4. až 6.srpna 2023. Závod tým absolvuje s motocyklem YZF-R1 ve verzi pro EWC, který bude v barvách nových balení závodních olejů Yamahy, Yamalube RS4GP.

Za tým Yamalube YART Yamaha EWC Official pojede osmihodinovku v Suzuce italský závodník Niccoló Canepa, Němec Marvin Fritz a český závodník Karel Hanika. Šéfem týmu je jeho dlouholetý majitel a šéf Mandy Kainz. Cílem je dosáhnout prvního umístění týmu na stupních vítězů v Suzuce a využít ho k dalšímu posunu na cestě za ziskem titulu EWC v této sezoně.

„Od naší první účasti na osmihodinovce v Suzuce v roce 2004 jsem posedlý touhou stát na stupních vítězů,“ prozradil Mandy Kainz. „Po několika čtvrtých místech jsme byli loni tak blízko, dokud jsme v poslední hodině nehavarovali z třetího místa a skončili až sedmí. Pro rok 2023 budeme bojovat ještě odhodlaněji a tvrději a snad se nám to už podaří.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist