Michael Dunlop nastoupí do závodu FIM EWC v Le Mans

Druhý nejúspěšnější jezdec v počtu vítězství v závodech Tourist Trophy na ostrově Man, Michael Dunlop, absolvuje čtyřiadvacetihodinové klání MS ve vytrvalostních závodech silničních motocyklů, které se jede ve dnech 18.-21. dubna na okruhu Bugatti v Le Mans.

Michael Dunlop, jemuž bude v době závodu pětatřicet, vyhrál pětadvacet závodů TT na ostrově Man, a jen jeden závod mu chybí k tomu, aby srovnal historický rekord svého strýce Joey Dunlopa. Dunlop podepsal smlouvu s týmem TRT27, který závodí v třídě Superstock.

Šéf týmu TRT27 Eric Tanésie, který býval jezdcem vytrvalostních závodů, ke spolupráci s Dunlopem uvedl: „Máme tu čest mít v týmu legendu TT Michaela Dunlopa. Za tým TT legends už v EWC jezdil a má vysoké ambice, aby závod 24 Heures Motos v Le Mans odjel co nejlépe.“

Tým TRT 27 se závodů FIM EWC ve třídě Superstock pravidelně účastní od roku 2021. V letošním roce vyměnili Suzuki za Hondu a do sezony 2024 nastupují s podporou AZ Moto Honda Rouen. Co se týče závodu 24 hodin Le Mans budou za řídítky Hondy čtyři Britové. S týmem pokračuje Tom Ward a Tom Oliver, novými posilami jsou jezdci Ben Luxton (šampion BSB Superstock 600 z roku 2020) a nyní nově potvrzený Michael Dunlop.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist