Kiyonari potvrdil start v Suzuce, pojede s týmem Kagayama

Trojnásobný šampion britského mistrovství superbiků (BSB) Ryuichi Kiyonari nastoupí do letošního ročníku osmihodinovky v Suzuce, čímž rozšíří už teď nabitý seznam zvučných jmen závodníků, kteří budou koncem července usilovat o vítězství v tomto prestižním podniku.

Japonský závodník Ryuichi Kiyonari není v Suzuce žádným nováčkem, protože už čtyřikrát tam slavil vítězství a rovněž letos bude patřit k favoritům soutěže do níž nastoupí v sestavě s takovými jezdci jako je Yukio Kagayama a Noriyuki Haga.

Ryuichi Kiyonari bude soutěžit v sedle Suzuki týmu Kagayama. Účast japonského závodníka v prestižním klání tak byla podmíněna souhlasem jeho týmu Buildbase BMW, který dostal. „Jsem moc rád, že mě Yukio san Kagayama požádal, abych se připojil k jejich týmu a že mi to Stuart a Steve umožnili udělat,“ řekl Ryuichi Kiyonari.

„Loni jsem v Suzuce chyběl a letos to bude vůbec poprvé v sedle Suzuki GSX R1000, ale mám na své straně dva velmi zkušené kolegy, abychom letos závod vyhráli. Už se těším na setkání s japonskými fanoušky a věřím, že mě budou povzbuzovat stejně, jak to dělali v minulosti.“

Jen z britského šampionátu bude v Japonsku závodit také Broc Parkes, Josh Waters a Jason O'Halloran. Tento víkend mají jezdci BSB na programu závod ve Skotsku a už příští týden je v termínu 7.-8.července na programu oficiální test v Suzuce. Osmadvacátý ročník Coca-Cola Zero Suzuka 8Hodin je druhým kolem MS vytrvalostních závodů s datem 23. až 26.července 2015.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist