FIM EWC – Ve volném tréninku zajel nejrychleji tým YART Yamaha

Ve čtvrtek mají jezdci a týmy mistrovství světa vytrvalostních závodů silničních motocyklů napilno, jelikož měli dopoledne na programu volný trénink, odpoledne jedou první kvalifikace a večer pak noční trénink. Ve dvouhodinovém volném tréninku byl nejrychlejším týmem rakouský YART Yamaha, jejichž maximum na kolo je dokonce rychlejší než kvalifikační rekord z loňského ročníku.

Kvalifikační rekord okruhu Paul Ricard v Le Castellet byl od loňského ročníku 24 Bol d’Or na hodnotě 1'54,007 sekundy. Dnes má EWC na jihofrancouzském okruhu rekord nový a to zásluhou týmu YART Yamaha, konkrétně pak Marvina Fritze, jemuž se povedlo zajet ve volném tréninku kolo za 1'53,569 sekundy. Náhradním jezdcem týmu je český závodník Karel Hanika.

O čtyři desetiny pomaleji zajel tým Webike SRC Kawasaki France, který je s kolem za 1'53,964 sekundy také poslední, jemuž se povedlo překonat hranici minuty a čtyřiapadesáti sekund. S časem 1'54,354 sekundy jsou třetí jezdci stáje F.C.C. TSR Honda France. Nový belgický tým tovární BMW Motorrad World Endurance zajel čtvrtý čas, na prvního ztratili 0,994 sekundy a jsou poslední v jedné sekundě. Slovenský tým Omega Maco Racing je s časem 1'56,012 sekundy šestnáctý.

Nejrychlejším týmem třídy Superstock je MOTO AIN (Yamaha) s časem na kolo 1'54,843 sekundy. Na druhé pozici je za vítězem loňského ročníku FIM Endurance World Cup tým 33 Coyote Louit Moto, následuje BMRT 3D Maxxess Nevers a Motors Events, jenž byl s časem 1'55,611 sekundy celkově čtrnáctý. Tým Energie Endurance 91, kde startuje Karel Pešek, byl s časem 1'1'58,228 sekundy celkově třiatřicátý, mezi týmy SST jedenáctý.

Dnes odpoledne jsou na programu první kvalifikační jízdy, které určí předběžnou podobu na startu 83.ročníku 24hodin Bol d’Or. Definitivní podobu pořadí na startu, pokud nebude pršet, budeme znát až po pátečních druhých kvalifikačních jízdách.

FIM EWC 2019/2020 - 83.ročníku 24hodin Bol d’Or
Čtvrtek, 19.září 2019 – Okruh Paul Ricard, Le Castellet (FRA)
Volný trénink - 83cme-bol-d-or-free-practice-sessions-final-ranking.pdf

 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist