FIM EWC – Pole position má YART Yamaha, Hanika nastavil nový rekord

V pátek byly na programu druhé kvalifikace, které definitivně stanovily pořadí na startu 35.ročníku 24 Heures Motos v Le Mans. Tento závod je úvodním podnikem MS vytrvalostních závodů silničních motocyklů FIM Endurance World Championship 2022 a YART Yamaha je týmem, který do závodu vyrazí z první pozice. Český závodník Karel Hanika (Yamaha) v pátek nastavil nejrychlejší čas a překonal do této chvíle platný rekord Randy De Punieta (Kawasaki) z roku 2017. Start závodu v Le Mans je v sobotu 16.dubna v 15.00 hodin.

Kvalifikaci v Le Mans vyhrál tým YART – Yamaha Official Team EWC průměrem 1'35,080 sekundy. Absolutně nejrychlejší kolo zajel český jezdec Karel Hanika, jehož maximem je 1'34,878 sekundy, nový kvalifikační rekord. Do této chvíle rekord patřil Randy De Punietovi (Kawasaki), který v roce 2017 zajel v Le Mans čas 1'35,730 sekundy. Průměr se u YART počítal Hanikovi a Marvinu Fritzovi, protože Niccolo Canepa spadl.

Na druhé pozici je Yoshimura SERT Motul s průměrem 1'35,404 sekundy. Tady se počítaly časy dvojice Gregg Black a Sylvain Guintoli. Třetím týmem v pořadí je F.C.C. TSR Honda France s průměrem 1'35,435 sekundy. Posledním týmem s průměrem pod minutu šestatřicet je čtvrtý v pořadí BMW Motorrad World Endurance Team.

Slovenský Maco Racing Team je čtrnáctý s průměrem 1'37,737 sekundy. Nejrychlejší z týmů Superstock je desátý Team 18 Sapeurs Pompiers CMS Motostore, druhý je National Motos Honda a třetí Wójcik Racing Team STK 777.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist