FIM EWC – Osmihodinový závod v Suzuce vyhrál Team HRC

Tetsuta Nagashima, Takumi Takahashi a Xavi Vierge – to je sestava Teamu HRC with Japan Post, který letos ovládl osmihodinovku v Suzuce. S náskokem jednoho kola zvítězil před TOHO Racing, třetí místo pak obsadil SDG Honda Racing. Pro YART Yamahu s Karlem Hanikou závod v podstatě skončil hned v úvodu, když českého jezdce potkaly na trati technické problémy.

Nejlepším týmem letošní osmihodinovky v Suzuce se stal Team HRC with Japan Post, za nějž jeli Xavi Vierge, Tetsuta Nagashima a Takumi Takahashi. „Je to úžasné. Poslední hodina na trati se mi kvůli dešti zdála nekonečná. Byl to těžký víkend, ale tým odváděl po celou dobu skvělou práci. Zvláště v těchto posledních osmi hodinách. Nedělali jsme žádné chyby. Mám velkou radost,“ nechal se slyšet Vierge.

Druhé místo obsadil TOHO Racing, který na vítězný tým ztratil jedno kolo. Startovali za něj Ryuichi Kiyonari, Takuma Kunimine a Ikuhiro Enokido. Ze třetího místa se pak raduje SDG Honda Racing.


Čtvrtou příčku obsadila TSR Honda FranceMickaelem Di Megliem, Alanem Techerem a Tarranem Mackenziem. Dokázala se dostat z potíží, které měla během úvodní hodiny a aktuálně na vedoucí YART Yamaha Official Team EWC ztrácí v celkovém hodnocení šampionátu pouhý bod.

YART Yamaha startovala do závodu ze druhého místa, bohužel se však po hodině a 36 minutách dostala do potíží. V té době motocykl vodil český jezdec Karel Hanika, který zaznamenal technické potíže. Za pomocí dvou maršálů stroj dotlačil zpět do boxů k mechanikům, jež problém související s elektrikou opravili, tým však přišel o spoustu času a závod dokončil až na třiadvacáté příčce.


AutoRace UbeRacing Team, který závodil pouze se dvěma jezdci – Danem Linfootem a Takuyou Tsudou, dokončil klání na páté pozici, šesté místo si pak připisuje Honda Dream RT SAKURAI HONDA. Dlouho se zdálo, že Yoshimura SERT Motul dokončí závod na druhé příčce, v posledních dvou hodinách však pršelo a jezdec Gregg Black upadl. Tým se tak musí spokojit až s dvanáctou pozicí.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist