FIM EWC – Do závodu z pole position odstartuje Team HRC

Team HRC ovládl na SUZUKA 8H boj o pole position. Tetsuta Nagashima vylepšil s časem 2'04,934 sekundy o osm tisícin svůj traťový rekord. Druhý skončil tým Kawasaki s Jonathanem Reou, Alexem Lowesem a Leonem Haslamem, třetí pak YART Yamaha v čele s Karlem Hanikou, který v sobotu zajel také nejlepší týmový čas.

TOP 10 Trial byl vzhledem k počasí nahrazen čtyřicetiminutovou TOP 10 Qualification. Zatímco trialu se účastní deset nejrychlejších týmů po první a druhé kvalifikaci, přičemž z každého jsou vybráni dva jezdci, kteří mají k dispozici jedno kolo k zajetí svého maxima a časy se nakonec sčítají, v kvalifikaci se počítá nejlepší čas.

Do závodu Suzuka 8 Hours odstartuje z pole position Team HRC. Tetsuta Nagashima totiž zvládl zajet čas 2'04,934 sekundy, kterým vylepšil o osm tisícin svůj traťoví rekord. Spolu s Takumim Takahashim a Ikerem Lecuonou tak budou mít do závodu nejlepší výchozí pozici. Ačkoliv se Jonathan Rea a Alex Lowes opravdu snažili, čas Japonce nedokázali překonat. Jejich Kawasaki Racing Team Suzuka 8H tak skončil na druhém místě se ztrátou 0,215 sekundy.

Třetí YART Yamaha potvrdila, že má opravdu vyrovnaný tým. Trio jejích jezdců Niccoló Canepa, Marvin Fritz a Karel Hanika se drželo v rozdílu dvou desetin, přičemž třetí nejrychlejší čas nastavil právě český pilot. Ten objel okruh za 2'05,769 sekundy.

Čtvrtý skončil FCC TSR Honda France, za ním se pak seřadily týmy SDG Honda Racing, Honda Dream rt Sakurai Honda, Astemo Honda Dream SI Racing a Honda Sofukai Suzuka Racing Team. Deváté místo patří BMW Motorrad World Endurance Team a desítku uzavřel EVA RT 01 Webike Trickstar.

SUZUKA 8H skončila pro Gina ReuTSR Honda France. Po pádu ve druhém volném tréninku byl ošetřován na trati a poté vrtulníkem přepraven do blízké nemocnice. Bližší informace o jeho stavu zatím nejsou známé.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist