EWC – Tréninky a první kvalifikace vyhrál na Slovakiaringu tým YART

Ve čtvrtek měli jezdci vytrvalostního šampionátu na programu volné tréninky, první kvalifikaci a večer jedou noční trénink. V tréninku a první kvalifikaci zajeli nejrychleji jezdci rakouského týmu YART Yamaha a navíc hned na úvod nastavili nový rekord okruhu. Česká stáj EKO IVRacing BMW CSEU je po první kvalifikaci na šesté pozici. Domácí Maco Racing uzavřel kvalifikaci s devátým časem. V pátek je druhá kvalifikace, která definitivně určí pozice na startu sobotní osmihodinovky na Slovakiaringu.

Ve volných trénincích zajel Australan Broc Parkes (YART Yamaha Official EWC Team) kolo časem 2'04,372 sekundy, čím nastavil nový rekord okruhu Slovakiaring, který do té doby držel Lukáš Pešek s maximem z Alpe Adrie na 2'04,577 sekundy. Rakouský tým tak vykročil pravou a sestava Broc Parkes, Marvin Fritz a Kohta Nozane první trénink vyhrála. Na druhém místě je s časem 2'04,753 sekundy tým LRP Poland a třetí F.C.C. TSR Honda, jenž je poslední v jedné sekundě na Rakušany. Český tým EKO IVRacing BMW CSEU nastavil pátý čas 2'05,626 sekundy, Maco Racing byl s kolem za 2'05,769 sekundy šestý.

8 Hours EWC Slovakia Ring – Volný trénink
Čtvrtek, 22.června 2017 – Slovensko
Výsledek - SVK17_FreePractices.pdf

Odpoledne následovala první kvalifikace. Každý z trojice jezdců (modrá, žlutá, červená) měl dvacet minut na zajetí svého maxima na kolo. Znovu to byla trojice týmu YART Yamaha Official EWC Broc Parkes, Marvin Fritz a Kohta Nozane, jenž jako jediní zajeli průměr pod dvě minuty a pět sekund – 2'04,478 sekundy. Na druhé pozici ztrácí GMT94 Yamaha jednu sekundu, třetí Suzuki Endurance Racing Team (SERT) byli s maximem na 2'06,130 sekundy o 1,652 sekundy pomalejší. Rozhodně ne pro všechny bude slovenský okruh snadné zvládnout a o to zajímavější závody má Slovakiaring před sebou.

Český tým EKO IVRacing BMW CSEU je po první kvalifikaci s časem 2'06,486 sekundy šestý nejrychlejší, což je samozřejmě ta nejlepší pozvánka pro fanoušky z České republiky. Nejrychlejší kolo 2'05,162 sekundy zajel Karel Hanika (žlutý), který byl ve své skupině druhý nejrychlejší, šest desetin za prvním Marvinem Fritzem na YART Yamaze. Slovenský tým Maco Racing zajel v první kvalifikaci průměr 2'06,683 sekundy a je devátý v pořadí.

V kategorii Superstock - FIM Endurance World Cup - byli nejrychlejší jezdci týmu Moto AIN CRT (Yamaha) s časem 2'06,785 sekundy. Těsně za vedoucím týmem soutěže je Yamaha Viltaïs Experience a s třetím časem první kvalifikaci dokončil Ecurie Chrono Sport (Kawasaki). Slovenský Maco Racing 2 je v hodnocení SST osmý, jezdci české stáje Exteria Racing zajeli desátý čas. Komplet slovenský tým motomaxx Racing Team (Kawasaki) je prozatím jedenáctý.

8 Hours EWC Slovakia Ring – 1.kvalifikace
Čtvrtek, 22.června 2017 – Slovensko
Výsledek - SVK17_QualifDayOne.pdf
8 Hours EWC Slovakia Ring – Noční trénink
Čtvrtek, 22.června 2017 – Slovensko
Výsledek - SVK17_NightPractices.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist