Po pátečních trénincích je Ježek v kombinaci časů třetí

Čtvrté místo v prvním měřeném tréninku a třetí místo ve druhém, tak těmito výsledky odstartoval novou sezonu motocyklový závodník Ondřej Ježek z týmu TripleM by Barni Racing Ducati.

První závod Světového poháru Superstock 1000 se jede ve Španělsku na okruhu Motorland Aragon. V pátek byly na programu dva měřené tréninky. V tom prvním obsadil český jezdec Ondra Ježek čtvrté místo. Nejrychlejší byl Ital Tamburini s BMW, druhý Brit Coghlan na Yamaze a třetí Australan Staring s Kawasaki.

„Od prvního tréninku jsem trochu nevěděl, co čekat. Jízda s novou elektronikou je úplně jiná. Ale základní nastavení bylo docela dobré. Přesto víme, že nás čeká hodně práce na doladění. Hrozně mě ale baví letošní konkurence. Vypadá to tu opravdu našlapaně,“ vyprávěl Ondra po prvním dpopoledním tréninku.
Druhý trénink se jel odpoledne a i zde se Ondra pohyboval v horní části pořadí. Kvůli problémům s pneumatikou sice část půlhodinového tréninku proseděl v boxech, ale v posledním kole se vyhoupl ze šestého na třetí místo.

„Do druhého tréninku jsem šel s tím, že se zlepším. To se sice povedlo, ale nebylo to až takové zlepšení, jaké jsem očekával a jaké jsem si představoval. Nicméně jsme na dobré cestě k tomu, abychom vylepšili motorku k našemu obrazu,“ uvedl český závodník.

S náskokem sedmi desetin vteřiny zvítězil Ital Savadori na Aprilii, druhý byl Francouz Barrier na Yamaze. „Čas vítěze Savadoriho je rychlý, ale pro nás určitě není nereálný. Se třetím místem panuje spokojenost a jsme pořád nejrychlejší Ducati,“ zhodnotil Ondra.
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist