Michel Fabrizio má u Althea Racing na starosti nové talenty

V evropském šampionátu Superstock 1000 nastoupí v roce 2017 tým Althea MF84. Prvním potvrzeným je nyní německý talent Julian Puffe, jméno druhého jezdce tým teprve oznámí. Zajímavostí je, že manažerem týmu bude bývalý superbikový závodník Michel Fabrizio, jehož další rolí bude také trénink talentovaných závodníků a jejich příprava na možný přestup do světového šampionátu WorldSBK.

Dvaatřicetiletý Michel Fabrizio má za sebou zkušenosti z italského šampionátu CIV a nyní dostal na starosti novou strukturu skupinu Althea Racing, tým pro STK1000 pod názvem Althea MF84. Fabrizio má nyní velkou šanci svůj talent a zkušenosti předat mladší generaci, což je pro jezdce obrovský bonus.

„Jsem moc rád, že se můžu s týmem Althea Racing pustit do nového dobrodružství v evropském šampionátu,“ řekl Michele Fabrizio. „Tým se rozhodl využít mých zkušeností k tomu, abych pomohl v růstu a vývoji mladých talentů STK1000. Julian Puffe je mladý německý jezdec, který na mě během testování udělal dojem. Tým teď zváží nasazení druhého jezdce, takže moje práce bude podstatná.“

Jednadvacetiletý Julian Puffe má za sebou dva roky zkušeností z evropského šampionátu šestistovek a letos jel svoji první sezonu ve FIM Cup Superstock 1000, kde byl celkově dvaatřicátý. Závodit v barvách týmu Althea MF84 bude nyní pro Němce zcela zásadní obrat v jeho závodní kariéře.

„V první řadě bych chtěl za tuto příležitost moc poděkovat Genesio Bevilacquamu, protože je to pro mě jak sen,“ prozradil Julian Puffe. „Mám v plánu dát do toho maximum, abych dobrými výsledky splatit vloženou důvěru týmu. Máme za sebou krátký test na okruhu Vallelunga, což pro mě byla první šance spolupracovat s týmem a Michele Fabriziem a samozřejmě první šance jet s motorkou BMW S 1000 RR. Nikdy předtím jsem s BMW nejezdil, ale velice na mě zapůsobila. Už se na toto nové dobrodružství moc těším a pevně věřím v pozitivní sezonu s týmem Althea MF84.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist