Bolest ruky limituje Halbichův výkon

Jan Halbich dnes na okruhu v Brně nastoupil do druhé kvalifikace poháru FIM Superstock 1000, bohužel jeho výkon je limitován zvýšenou bolestí ruky.

Jan Halbich, jezdec Heating Service Racing Teamu si dnes na Masarykove okruhu v Brně chtěl zlepšit své postavení na startu nedělního závodu FIM Superstock 1000, bohužel bolest svalů pravé ruky se ukazuje jako velmi limitující. Již po několika kolech je bolest tak silná, že Honza musí zajet ke svým mechanikům a v jízdě pokračovat až po několika minutách odpočinku.
Do zítřejšího závodu Honza nastoupí z 20. místa na startu. Od bodovaných pozic jej dělí několik desetin, není tedy nemožné se do souboje o body zapojit, nicméně vše bude záležet na tom, jak dlouho vydrží tlumit bolest utišující prostředky, které Honza dostane v mobilní klinice Dr. Costy.
Jan Halbich: „Do druhé kvalifikace jsme udělali nějaké změny v nastavení, ale bohužel já mám problémy s rukou. Po pěti kolech z ní ztratím sílu a nejsem schopen jet. Uvidíme zítra. Uděláme ještě nějaké změny na podvozku, abych měl motorku obratnější. Cílem je dojet závod, ale kdyby to nešlo, tak sjedu.“

Václav Rumlena, manažer týmu: „Bohužel bolest ruku je pro Honzu velmi limitující. Po několika kolech musí zastavit, proto ani nevíme, jak to bude zítra v závodě vypadat. Závod je na 12 dlouhých kol a Honza do něj nastoupí s několika injekcemi utišující bolest. V tuto chvíli nemáme představu o tom, zda vůbec dokážeme závod dokončit, ale Honzík je bojovník. Motorka je připravená dobře, proto věřím, že z Brna pojedeme s pozitivními dojmy.“

Informace o redaktorovi

Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist