West má smůlu, do závodu nenastoupí

Australský závodník Anthony West dělá maximum pro svoji největší lásku, což je motocyklové závodění. Co už tomu Australan obětoval je možná na román nebo dobrý scénář pro celovečerní film. Přestože je to velmi talentovaný závodník, prostě pořádné stálé místo nemůže sehnat, takže teď jede na vlastní pěst a letos už má za sebou jeden podniky FIM Supersport na divokou kartu.

Na divokou kartu jel Anthony West v Austrálii, kde byl v sedle Yamahy třetí! Teď to zkoušel v Assenu a znovu si vedl výborně. Do druhého Superpole postoupil z třetí pozice. Bohužel, pádem na vodě si včera zranil ruku a lékař mu další účast v přípravě na závod zakázal.

Anthony West je pochopitelně hodně naštvaný, protože on sám se cítí v kondici, ale takové už jsou předpisy. Australan ale nic nevzdává, rychle podstoupí operaci ruky, aby byl co nejdříve v sedle motorky s cílem jet další divokou kartu v Malajsii nebo Itálii.

Australan havaroval v deštivém pátečním druhém tréninku a pádem při vysoké rychlosti si zlomil záprstní kůstku v ruce. V sobotu musel oznámit, že mise v Assenu pro něho končí, což nesl velmi těžce vzhledem k vynaloženým prostředkům a šanci zajet další výborný výsledek. „Necítím žádnou bolest, ani jsem nebral tabletky proti bolesti, nic!“ řekl Anthony West. „Pořád mám sílu udržet motorku. Už jsem na ni seděl a zkoušel to. Za sebe jsem pro závod stoprocentní.“

„Bohužel kvůli jedinému lékaři, který se dnes ráno asi vzbudil na špatné straně postele, a řekl ne, nemůžu závodit. Další doktoři, kteří si našli čas a na ruku se mi podívali, byli v hodnoceních pozitivnější. Bohužel všechno úsilí, čas a peníze, to všechno bylo zbytečné. Musíme ale respektovat toto rozhodnutí, třebaže je špatné. Cítím velkou lítost za všechny, kteří mi sem pomohli. Jsem extrémně zklamaný.“

„Já to ale nevzdám! V pondělí podstoupím operaci a do týdne jsem zpátky na motorce. Budu trénovat na asijský šampionát, který je osmého května. Pak zkusím závod WSBK v Malajsii. Zatím nemám vůbec představu jak, ale mám v plánu to udělat. Najdu způsob jak na to! Do dvou týdnů je závod WSBK v Itálii, ten bych moc rád jel, ale to si myslím je trošku ambiciozní plán vzhledem k našemu rozpočtu. Takže uvidíme jak to zvládneme,“ dodal Anthony West, jezdec s velkým závodním srdcem, který nezapomněl poděkovat za podporu všem svým fanouškům.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist