V Jerezu nastoupí Sofuoglu s týmem San Carlo Puccetti Racing

Turecký trojnásobný šampion třídy Supersport Kenan Sofuoglu nastoupí do závodního víkendu v Jerezu s týmem San Carlo Puccetti Racing, což znamená, že předčasně ukončil spolupráci s týmem Mahi Racing Team India s nímž dosud závodil. Soufuoglu nadále zůstává jezdcem Kawasaki a dnes se mimo jiné v Barceloně žení.

Letošní ročník třídy Supersport měl být rokem Kenana Sofuogla, který loni prohrál těsný souboj o titul s britským jezdcem Samem Lowesem. Ten po skončení sezony odešel do mistrovství světa prototypových motocyklů a už to vypadalo, že Turek letos nebude mít konkurenci.
Jenže série technických problémů pro nešťastného Soufuogla znamenala, že je po osmi kolech na průběžné čtvrté pozici, kde na vedoucího VD Marka ztrácí 77 bodů, což je vzhledem k tomu, že do konce sezony zbývají tři závody, celkem dost.

Cílem pro nadcházející víkend je s týmem San Carlo Puccetti Racing dojet na stupně vítězů a do konce roku se snažit maximálně zkorigovat rozdíl, který Turka dělí od vedoucí dvojice šampionátu. Než ale Sofuoglu nastoupí do přípravy na nedělní závod v Jerezu, čeká ho ve středu velký životní krok.
„Tento týden bude dost nabitý, protože se teď ve středu v Barceloně žením a pak už letím do Jerezu, kde budu závodit v třídě Supersport,“ prozradil turecký šampion. „Ve Španělsku, které mám moc rád, budu nadále jezdit s Kawasaki Ninja ZX-6R.“

„Myslím, že Jerez je pro Kawasaki dobrý okruh, protože loni jsem tam měl pořádnou bitvu se Samome Lowesem a cítil se silný. Bylo by moc hezké, kdyby se mi tam podařilo vyhrát.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist