V Jerezu nastoupí Popov na divokou kartu v MS Supersport

Dvacetiletý český závodník Miroslav Popov přišel začátkem roku o možnost závodit v mistrovství Evropy FIM CEV Repsol Moto2 kvůli ztrátě klíčového sponzora, nyní ale dostal šanci jet závod v seriálu mistrovství světa supersportů, což možná dost dobře znamená jeho restart závodní kariéry. Popov pojede s motocyklem MV Agusta týmu GRT Racing v jedenáctém podniku sezony s datem závodu 20.září 2015.

Miroslav Popov má zkušenosti z prostředí prototypového mistrovství světa, mistrovství Itálie a rovněž z mezinárodního mistrovství Španělska. Nyní má v Jerezu možnost vyzkoušet závodění v prostředí MS Supersport. Premiéra je to rovněž pro tým GRT Racing, jenž vznikl teprve loni a v italské uspořádání absolvoval ročník 2014 v CEV Moto2 s jezdci Angel Poyatos a Dakota Mamola.

Spolumajitel týmu a sportovní ředitel Mirko Giansanti na téma závodu v Jerezu uvedl: „Našim cílem jako týmu je další rozvoj, získávání zkušeností a s možností jet světový závod v Jerezu udělat důležitý krok k trvalé účasti v tomto šampionátu. Jsme rádi, že ve Španělsku budeme s Miroslavem Popovem, jezdcem, jehož kvality dobře známe. Vše je jak pro něho, tak pro nás nové, ale pevně věříme, že se bude jednat o dlouhodobý vztah, takže budeme moci pracovat na tomto projektu i do budoucna.“

„Jsem velmi nadšený z této příležitosti,“ prozradil Miroslav Popov v tiskové zprávě týmu. „V tomto roce jsem bohužel zůstal stát na místě, a protože tým s nímž jsem se účastnil CEV 2014 se rozhodl nevyjet na dráhu, tak jsem bez sponzora ani neměl žádnou jinou alternativu. Když mi od GRT zavolali a nabídli šanci jet na divokou kartu v Jerezu ani na moment jsem nezaváhal.“

„Pro mě je to premiéra v seriálu třídy Supersport. Motorku jsem si už vyzkoušel ve Valencii a upřimně není to nic s čímž jsem doposud jezdil, bylo to ale příjemné. V Jerezu jsem měl možnost jet jen jednou v roce 2010, lépe řečeno najet na rošt, protože pak selhala řídící jednotka a do závodu jsem neodstartoval. Takže není to dráha, kterou bych nějak extra znal, ale udělám co bude v mých silách. Věřím, že to pro mě může představovat nový začátek,“ dodal závěrem český závodník.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist