Už v Jerezu může VD Mark předčasně slavit titul

Nizozemský závodník Michael van der Mark je vedoucím jezdcem průběžného hodnocení třídy Supersport. Dosud zaváhal jen jednou, když hned v prvním závodu na Phillip Islandu nebodoval. Od té doby byl třikrát druhý a čtyřikrát první. Před závodem v Jerezu má jezdec Hondy náskok třiapadesáti bodů a šanci proměnit první mečbol.

Po dlouhé letní přestávce míří jezdec týmu Pata Honda World Supersport do Jerezu, kde má velkou příležitost si už dvě kola před koncem sezony zajistit první titul mistra světa. Michael van der Mark ale během dovolené nezahálel, protože závodil ve slavné osmihodinovce v Suzuce, kterou vyhrál společně s jezdci týmu MuSashi Harc-Pro Honda Takumi Takahashim a kolegou ze superbikového týmu Pata Hondy Leonem Haslamem.
Během dvouměsíční letní přestávky zrušili závod v Jihoafrické republice, takže teď mají jezdci třídy Supersport k dispozici maximum 75 bodů. Vzhledem k tomu, že má jednadvacetiletý Michael van der Mark už nyní náskok 53 bodů, jsou jeho šance na zisk titulu víc než vysoké.

„Letní přestávka byla dlouhá, ale určitě bylo skvělé mít znovu tu možnost jet koncem července závod v Suzuce a osmihodinovku opět vyhrát společně s Leonem a Takumim,“ řekl úvodem Michael van der Mark. „Byl jsem za sluncem na malé dovolené a pak se už intenzivně připravoval na závodění.“
„Bude to trošku zvláštní pocit vrátit se zpátky na menší CBR potom, co jsem v Japonsku závodil s Fireblade, ale už se moc těším. K nadcházejícímu víkendu budu přistupovat stejně jak ke každému jinému. Mám vždy na paměti šampionát a pokusím se odvést maximální práci,
“ dodal Holanďan.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist