Úspěšný víkend pro Kawasaki Intermoto

Pod zataženou oblohou na anglickém Silverstonu odstartoval v neděli devátý závod Mistrovství světa Supersportů v němž všichni tři jezdci týmu Kawasaki Intermoto Ponyexpres dokázali vybojovat bodové umístění.

Nejvýše z trojice jezdců se po celou dobu závodu pohyboval Florian Marino, kterému se podařilo velmi dobře odstartovat a první kola se držel na špičce. Nicméně v šestém kole do něj zezadu najel jiný jezdec a oba vyjeli z tratě, čímž Florian ztratil několik pozic. Během následujících kol se dokázal dostat na osmé místo, které si udržel až do konce závodu. V pozici divoké karty pro sebe získal osm bodů, což ho řadí na jedenáctou pozici v bodování mistrovství.

8. Florian Marino (Kawasaki Intermoto Ponyexpres) – Supersport, 11.místo

„Start se mi povedl a snažil jsem se držet vepředu s prvními dvěma jezdci, ale pak už to bylo nemožné. Byl jsem opravdu blízko havárie, když do mě zezadu najel van der Mark a poté jsem kvůli tomu měl i problémy s převody. Vím, že bez tohoto střetu mohl být výsledek opravdu dobrý.“
Luca Scassa se postupně během celého závodu probojovával přes ostatní jezdce nahoru a i se zraněným kotníkem dokázal z původního dvacátého místa na startu závod dokončit na třinácté pozici. S 66 body se již sedmý závod drží na celkové šesté pozici v průběžném hodnocení šampionátu.

13. Luca Scassa (Kawasaki Intermoto Ponyexpres) – Supersport, 6.místo

„Závod pro mě byl vzhledem k bolesti v chodidle obtížný, hlavně ke konci. Navíc na této trati, podobně jako v Monze, mám problém se svojí výškou. Motorka jede dobře a je stejná jako Florianova a Davidova, jenom jsem prostě příliš velký. V Německu už budu v pořádku.“
Velmi dobře si po návratu zpět do sedla Kawasaki vedl také David Salom, pro něhož bylo hlavním cílem závod dokončit. Za konečnou patnáctou pozici si po dlouhé přestávce na své konto připsal alespoň jeden bod a za dva bodované závody v letošní sezóně mu náleží jednadvacátá pozice v průběžném hodnocení kategorie Supersport.

15. David Salom (Kawasaki Intermoto Ponyexpres) – Supersport, 21.místo

„Od začátku jsem měl mnoho problémů s přední brzdou, takže jsem si musel zvyknout na to, že motorka pořádně nebrzdí. Celkově tedy nejsem moc spokojený, protože vím, že to mohlo dopadnout lépe.“
Milan Sůra (Ponyexpres organization s.r.o.)

„Tým pracoval po celý víkend výborně a jsem přesvědčený, že závodní strategie pro všechny tři naše jezdce byla zvolena velmi dobře. V tomto závodě jsme neměli tu potřebnou špetku štěstí, která byla potřeba pro dosažení ještě lepšího výsledku. Je velká škoda incidentu, který potkal Floriana, jeho šance na pódiové umístění byla veliká. Luca se opět projevil jako veliký bojovník, i přes bolestivé zranění se mu podařilo přivézt pro tým tak potřebné body. David potřebuje ještě trochu času, aby se dostal do obvyklého závodního rytmu. Celému týmu patří za odvedenou práci uznání a dík."

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist