Tým Intermoto měl oba jezdce v první desítce

Dvojice závodníků české stáje Kawasaki Intermoto Ponyexpres, Američan Patrick Jacobsen a Francouz Florian Marino, zajeli v portugalském Portimau na v pořadí páté a osmé místo, čímž si udrželi průběžné pozice v hodnocení mistrovství světa. Třetí jezdec Tony Coveňa byl klasifikován osmnáctý a o jednu pozici v průběžném hodnocení přišel.

Po startu závodu, do něhož vyrazila dvojice #99 Patrick Jacobsen a #21 Florian Marino ze třetí řady, byli oba jezdci Kawasaki Intermoto ve skupině s jezdci jako Michael van der Mark, Kenan Sofuoglu, Raffaele de Rosa a Jules Cluzel. Hned v prvním kole se Jacobsen posunul na páté místo, ale pak jel téměř celý závod šestý. Po vypadnutí Francouze Cluzela se Američan posunul na páté místo a tato pozice mu zůstala, když závod kvůli dešti předčasně ukončili. V průběžném hodnocení je Patrick Jacobsen sedmý a společně s De Rosou mají po 67 bodů.
Francouz Florian Marino jel v pátém kole sedmý, ale chyboval a přišel o dvě pozice. Ty se pak snažil získat zpátky, ale pořadím se stačil posunout na konečné osmé místo. V průběžném hodnocení šampionátu je na třetím místě, kde na druhého Julese Cluzela ztrácí čtrnáct bodů. Jakékoliv zaváhání jezdce MV Agusty teď může Marina posunout zpátky na druhou pozici. Samozřejmě jen v případě, že bude bojovat trošku víc vpředu, kde je bodový zisk alespoň dvojciferný.
Holandský závodník #9 Toni Coveňa startoval do závodu dvacátý a tato pozice mu patřila až do momentu odstoupení Julese Cluzela. Coveňa postoupil na devatenáctou příčku a do zastavení závodu červenými vlajkami si stačil ještě o jednu polepšit. V průběžném hodnocení sestoupil o jednu pozici níž na třiadvacáté místo.
„Tabulka šampionátu je řádně zamíchaná,“ píše v tiskové zprávě týmu Josef Kubíček. „Našemu Florianovi patří stále celkově třetí příčka a P.J. je pak sedmý. V týmovém hodnocení jsme stále na druhém místě za suverénní tovární Hondou Ten Kate. Děkujeme všem. Teď nás čeká pauza a potom španělský Jerez. Díky partnerům, fandům a taky určitě našim rodinám a blízkým. A v neposlední řadě celému týmu za super práci.“

Letní přestávka je pro třídu Supersportdo 7.září, protože to je na programu devátý závod sezony na jihošpanělském okruhu v Jerez de la Frontera.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist