Talmacsiho domácí závod

Na domácí brněnský závod se tým začal připravovat s předstihem již minulý týden. Jelikož Brno máme nahlášeno jako testovací trať, nastěhovali jsme se na dva dny do Brna a s předstihem začali řešit nastavení na domácí závod.

Domácí závod většinou znamená veliké očekávání od sponzorů i fanoušků a ne vždy se toto podaří. Nervozita bývá větší a tlak okolí znatelnější. Nicméně vzhledem k testu, jsme do Brna přijeli perfektně připrveni. Včetně nového motoru a Gábor včetně lehce předělaného designu kombinéz.

Celý tým byl nachystán podat profesionální výkon a zakončit to pěkným výsledkem. Hned první volný trenink v pátek ukázal, že tato cesta byla správná. Gabor zajel osmý nejlepší čas byl konečně hodně spokojen s nastavením motorky. Toto dokázal perfektně zůročit i v odpolední kvalifikaci a zajel pro nás famózní sedmé místo. A to i přes to, že po prvním zajetí do boxu mechanici zjistili, že z chladiče Gáborovi motorky teče voda a následovala brilantní desetiminutová výměna za chladič nový.

S velkým očekáváním jsme tedy nastoupili do sobotních jízd, kdy po dohodě s Gáborem jsme ve volném treninku vyzkoušeli nějaké varianty nastavení.
Nicméně odpoledne si s námi zahrálo loterii počasí. A také hodinové zpoždění díky pádu v superbikovém Superpoli. V momentě, kdy jsme odjeli první část kvalifikace, začali na trať v různých místech padat kapky. žádný výrazný déšť, ale pro jezdce velmi nepříjemné. Tou dobou se Gábor pohybval kolem dvanáctého místa. Do závěru jsme tedy museli dát naprosto vše. A v nejrychlejším kole v samém závěru dostal před Gáborem highsider Sofuoglu a byl konec. Do zítřejšího závodu startujeme z i tak skvělého 11. místa.

Start ze třetí řady nicméně dává do závodu hodně nadějí na skvělé domácí umístění. Doufejme, že nás podpoří co největší množství fanoušků. Děkujeme předem.

Informace o redaktorovi

Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist