Supersporty v plném obsazení až v Doningtonu

Úvod šampionátu superbiků a supersportů se už nezadržitelně blíží, a poprvé by se tak měli tváří v tvář setkat všechny týmy a jezdci, kteří pojedou letos tento šampionát v obou kubaturách.

Superbikových motocyklů uvidíme na Phillip Islandu celkem 23, neboť kromě 21 stabilních pilotů zde budou i dva jezdci na divokou kartu. Budou to domácí superbikoví mistři posledních dvou roků, Josh Waters a Bryan Staring. Zatímco prvně jmenovaný pojede ve stáji Yoshimura Suzuki (#12), tak ten druhý za Team Pedercini Kawasaki (#67). To je tedy změna proti původním informacím, tým Kawasaki Pedercini pojede na Phillip Islandu se třemi jezdci Robertem Rolfem, Markem Aitchisonem a s Bryanem Staringem, který dále pojede pouze v seriálu "Superstock 1000 FIM Cup".

 

Tyto testy od 21. února budou prvním společným měřením sil všech účastníků a měly by nastavit první zrcadlo šancí jednotlivých týmů a jezdců. Jak jistě pozorní čtenáři našeho webu dobře vědí, na oficiálních testech promotéra šampionátu Infront Sports v Portimau chyběli tovární piloti BMW Troy Corser a především Leon Haslam (ovšem i tým Pedercini a také Chris Vermeulen) a navíc ze šesti testovacích půldnů se pouze první dva odjely na suchu, takže třeba úřadující mistr světa Max Biaggi si vůbec nebral před pusu servítek a řekl: "Za takových podmínek vůbec testovat, to byla ztráta času"! 


V šampionátu supersportů si ale budeme na "plný dům" nuceni počkat až do Evropy, neboť na Phillip Islandu bude testovat a závodit jen 26 pilotů z 29, oficiálně přihlášených do šampionátu SSP 2011. Chybět totiž bude ruský tým RivaMoto - s motocykly Yamaha - se svými piloty Eduardem Blokhinem a Olegem Pozdneevem, a tým KUJA Racing se představí pouze s jedním jezdcem, Mitchellem Pirottou - na aktuálním snímku z testů v Portimau. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist