Supersportový rošt se plní

Tým PTR Honda bude i v sezóně nejpočetnějším týmem ve světovém šampionátu supersportů. Jednou z částí tohoto týmu bude opět polsko-britská konfigurace Bogdanka PTR Honda. A i zástupci helvetského kříže budou mít svého zástupce na startovním roštu 2012.

21-letý Brit Sam Lowes pojede společně s Pawlem Szkopkem za tým Bogdanka PTR Honda. Britský jezdec skončil letos v šampionátu na 6. místě, když si vyjel celkem šest podiových umístění. V loňském roce debutoval v tomto šampionátu jako stabilní jezdec za tým Parkalgar Honda: "Jsem rád, že tým Bogdanka PTR Honda mně umožní další sezónu v supersportovém šampionátu. Bogdanka je velmi dobrá firma s velkými ambicemi. V letošním roce jsem se hodně naučil, takže mým cílem na rok 2012 je závodit o vítězství a bojovat o titul mistra světa", říká Lowes.
Švýcarsko bude mít i po odchodu 20-letého Bastiena Chesauxe do týmu Ten Kate, kde pojede superstockové ME do 600 ccm, svého zástupce v šampionátu SSP.

Bude jím 23-letý Thomas Caiani, který jel v Magny-Cours a v Portimau místo Mitchella Pirotty (AUS) ve stáji Kuja-Racing. Až do Imoly řídil tento Švýcar motocykl Kawasaki v seriálu Superstock-1000- FIM Cup, ovšem bez větších úspěchů.

V minulých rocích jezdil švýcarský jezdec německý, španělský a italský šampionát, kde také v roce 2008 dokázal zvítězit.

Maurizio Cucchiarini, týmový majitel Kuja-Racing říká: "Věřím jeho schopnostem, a od nás dostane plnou podporu, aby mohl dokázat svůj veškerý potenciál".
"Jsem velmi rád, že mám smlouvu s týmem Kuja Racing. Už v Portimau jsem měl velmi dobrý pocit z tohoto týmu a to je to podstatné pro to, abych mohl dobře závodit. Maurizio a jeho tým mně věří a já udělám vše pro to, abych zajel nějaké dobré výsledky", slibuje Caiani.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist