Step Racing pronásledován pády

Telefonicky se našemu webu ozval z Phillip Islandu i manažér supersportového týmu Step Racing Joska Kubíček. Oba dva jezdci během dvou dnů tréninků bohužel havarovali a právě s Britem Ginem Reou to moc optimisticky nevypadá.

"Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech" - a toto lidové přísloví bohužel platí v Austrálii pro česko-ukrajinský tým Step Racing. Jeho britský jezdec Gino Rea havaroval dokonce dvakrát, včera v kvalifikaci a dnes ve volném tréninku. Zatímco ta dnešní havárie nebyla moc těžká, tak včerejší pád byl hodně nepříjemný a Gino Rea se při něm zranil. "Gino spadl tři minuty před koncem první kvaldy a má poraněný palec - nataženou (možná i natrženou) šlachu na levé ruce - a tak ten palec nemůže moc používat, což ho dost hendikepuje. Nemůže třeba přepínat trakci či ovládat palivovou mapu. Jelikož dostal od doktorů z Clinica Mobil O.K., tak samozřejmě do závodů nastoupí, otázkou ale je, jak bude moci vůbec závodit. V každém případě ale po závodě zůstane v Austrálii a v pondělí se podrobí na specializované nemocnici v Melbourne podrobnému vyšetření. O nějakých prognózách do závodu samotného se tedy u něho nedá vůbec hovořit", byl hodně smutný pan Kubiček.

"V dnešní kvalifikaci havaroval i ruský pilot s ukrajinskou licencí Voloďa Ivanov. Ten se sice nezranil, ale motocykl byl doslova "na kaši", řekl nám do telefonu Joska Kubíček, ale hned dodal: "Mechanici hradecké stáje však zapracovali tak neuvěřitelně, že se jim podařilo motorku během 15 minut dát do kupy a Voloďa stihl ještě trénovat. Zítra má při své premiéře jistě šanci na své první světové body."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist