Stefano Manzi přestoupil k Ten Kate Racing Yamaha

Ital Stefano Manzi byl letos jezdcem světového šampionátu MS supersportů, kde závodil v sedle stroje Triumph. Pro rok 2023, ale změní výrobce i tým, jelikož těsně před Vánoci oblékl barvy vítězného týmu Ten Kate Racing Yamaha. Italský závodník v týmu vystřídá Dominique Aegertera, dvojnásobného šampiona WSSP a bude týmovým kolegou Jorge Navarra.

Premiérovou sezonu jezdce MS supersportů uzavřel Stefano Manzi s celkem 209 body na šestém místě celkového hodnocení. Ital získal celkem pět umístění na stupních vítězů včetně vítězství v Portugalsku. „Je to jeden z nejlepších vánočních dárků, jaké si jezdec může přát,” prozradil Stefano Manzi. „Je fantastické podepsat smlouvu s Ten Kate Racing. Projektu Ten Kate Racing, Yamaha velmi důvěřuji. Po prvním roce v mistrovství světa supersportů si myslím, že je to perfektní kombinace, abych předvedl svůj potenciál. Nemůžu se dočkat, až vyjedu na trať a budu s tímto týmem spolupracovat.”

„V závěru roku se můžeme ohlédnout za skvělou sezonou, v níž jsme získali jak titul v kategorii jezdců, tak titul v šampionátu týmů,” uvedl Kervin Bos z Ten Kate Racing. „Na tento ročník jsme nesmírně hrdí. Nyní se díváme vpřed na rok 2023 a tak, jak jsme posledně představili Jorgeho Navarra, můžeme nyní hrdě oznámit, že Stefano Manzi bude jeho týmovým kolegou týmu Ten Kate Racing v mistrovství světa supersportů. Mladý italský jezdec z akademie VR46 Riders Academy má bohaté zkušenosti z Grand Prix a již absolvoval úspěšnou sezonu v šampionátu WorldSSP.”

„Na tuto jezdeckou sestavu pro rok 2023 jsme velmi hrdí. Ten Kate Racing Stefana vítá a přeje mu hodně štěstí. Těšíme se, že oba jezdce uvidíme poprvé v akci koncem ledna během předsezonního testu na trati Autodromo Internacional do Algarve v Portimau.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist