Spokojenost u týmu ProRace

Poslední závod sezony 2012 v Magny Cours, to byla nejen nejlepší kvalifikace Gabora Talmacsiho, ale i jeho podpis smlouvy na 2013 u českého týmu ProRace Honda.

Jako první bod na programu posledního závodu sezony 2012 bylo dokončit jednání s Gaborem a podepsat smlouvu na příští sezonu. Již při minulém závodě jsme uzavřeli dohodu a závěrečnou tečku v podobě podpisu smlouvy jsme učinili včera ráno.

Gabor Talmacsi pojede za tým PRORACE i v roce 2013 Mistrovství světa Supersportů.
A nejlepším potvrzením této smlouvy by byl skvělý výsledek nedělního závodu. A jelikož jsme toto nijak nepodcenili, začali jsme hned poměrně zostra. První ranní páteční trenink na pro Gabora opět nové trati se totiž jel na mokru. A Gabor hned všem ukazoval, že vodu sice nemá rád, ale když je potřeba tak na ní umí jezdit velmi rychle. Celou mokrou část všem ukazoval záda. Postupně jak trať osychala se začale sice projevovat neznalost trati, ale bylo to famozní. Do odpoledního již velmi sluného a teplého kvalifikačního tréninku jsme tedy již nastupovali s velkým odhodláním a bylo z toho 12. místo se ztrátou na prvního v pořadí 1,5 vteřiny. Dnešní ráno nás čekaly drobné úpravy na podvozku a s tím Gabor vyrazil do druhého volného treninku a po 45 minutách dal 10. pozici se ztrátou 0,9. Nicméně na odpolední kvalifikaci, která rozhoduje o postavení na startu zítřejšího závodu jsme se domluvili, že na motorce a jejím nastavení se nebude již nic měnit. Největší starosti nám dělalo počasí, které hrozilo deštěm a tak strategie byla zajet co nejlepší čas hned na začátku. To se podařilo a Gabor byl opět fantastický, když měl našlápnuto na nejlepší čas vůbec, ale jelikož se žádná změna počasí nekonala, zrychlovali postupně všichni a uprostřed kvalifikace byl Gabor na devátém místě. Naštěstí během posledního vyjetí dal do jízdy všechno a je z toho fantastické šesté místo a tím druhá řada do zítřejšího závodu. Byla to nejlépe zvládnutá kvalifikace letošní sezony.

Jirka Hanyk, týmový manager: "Je to super, po letošní půlsezoní spolupráci se můžeme v klidu soustředit na cíle v příští sezoně. Spolupráce s Gaborem je skvělá a moc se těšíme. Příprava bude složitá, ale nachystáme se na boje o přední pozice v šampionátu. Máme z toho obrovskou radost a skvělou motivaci pro další práci. Gabor je nejlepší jezdec, se kterým jsme kdy pracovali. Doufám, že nám budou všichni přát a držet palce."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist