Sofuoglu chce třetí titul

Turecký jezdec Kenan Sofuoglu se vrací do kubatury supersportů a po dvou titulech s motocykly Honda chce získat ten třetí a sice s Kawasaki.

Kawasaki si pro sezónu 2012 zajistila služby jednoho z nejlepších supersportových pilotů historie, dvojnásobného mistra světa Kenana Sofuogla a ten chce se "zelenými" získat svůj třetí titul mistra světa.
27-letý Kenan Sofuoglu odjel doposud v kubatuře supersportů 56 závodů, ve kterých zajel 15 nejrychlejších kol, slavil 17 vítězství, stál celkem 39x na stupních vítězů, 12x do nich vyjížděl z Pole position a to vše s nizozemským týmem Ten Kate Honda, naposledy v roce 2010. Potom odešel muž z tureckého města Adapazari s velkými ambicemi do světa Grand Prix, ovšem v kubatuře Moto2 si v týmu Technomag-CIP nepadli s motocyklem Suter-MMXI vůbec do oka a sezónu 2011 dokončil až na 17. místě, když si na své konto mohl papírový favorit celého šampionátu připsat pouze jedno druhé místo v deštivém závodě v Assenu: "Zkušenosti, které jsem nasbíral v Moto2 byly pro mě hodně důležité. Pro mě je ale nyní podstatné to, že mohu opět bojovat o titul mistra světa", říká Sofuoglu.
                     
Nyní pojede Sofuoglu v nově zformovaném továrním týmu Kawasaki, který se bude jmenovat Kawasaki DeltaFin a který povede Vanni Lorenzini. Týmovým kolegou tureckého šampióna bude jihoafrický jezdec Sheridan Morais a i on bude mít k dispozici tovární motocykl ZX-6R. Zatímco 26-letý Morais testoval motocykl Kawasaki už předtím v říjnu v Portimau, tak Sofuoglu se s novým motocyklem seznamoval teprve při testech v Aragonu a ve Valencii.
"Jsem velmi rád za příležitost, kterou mně Kawasaki nabídla. V týmu kalibru manažéra Vanniho  Lorenziniho mně odpadly všechny pochybnosti, že jsem se snad nerozhodl dobře. Chci jen zdůraznit, že na konci roku bych si chtěl na svůj motocykl přidat číslo "1", říká celkem přesvědčivě mistr světa z roků 2007 a 2010 Kenan Sofuoglu.

"Během testů potvrdil Kenan, že je velký šampión a hned ze začátku podával velmi dobrý výkon. Sheridan, kterému stále ještě chybí zkušenosti (mladý Jihoafričan má zatím na svém kontě pouze jeden start v kubatuře SSP u nás v Brně 2009 - pozn. Bosso) dosahoval časy na úrovni svého zkušeného týmového kolegy. Nyní máme měsíc zákaz testování a toho využijeme k tomu, abychom v dílně připravili motocykly co nejlépe na první testy v novém roce. První testy máme naplánovány na 19. a 20. ledna v Almerii", komentoval testy velmi spokojeně týmový šéf Vanni Lorenzini.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist