Sofuogla incident s Lowesem mrzí

Jezdec stáje Kawasaki Mahi Racing Team India v závodu kategorie Supersport na okruhu v Silverstonu dokázal jako jediný výrazně konkurovat jinak suverénnímu domácímu závodníku Samu Lowesovi, který vyhrál kvalifikaci a do závodu startoval z pole position.

Přesto měl úvod závodu lepší turecký jezdec Kenan Sofuoglu, když se svou Kawasaki vedl závodní pole do třetího kola. Pak nastaly problémy s pneumatikou a ztráta rychlosti, kterou se snažil kompenzovat jízdou v závěsu za Britem Lowesem. Od jedenáctého kola, ale Lowes Turka pustil před sebe a finální útok si schoval na poslední kolo.
Tam došlo mezi oběma jezdci ke kontaktu, což způsobilo pád Sama Lowese, který pak ještě stačil závod dokončit na druhém místě. Závod třídy Supersport vyhrál jezdec Kawasaki Kenan Sofuoglu, pro něhož je to letos třetí vítězství, druhé v řadě a celkem čtyřiadvacáté v kariéře. Na vedoucího jezdce průběžného hodnocení Sama Lowese ztrácí turecký závodník devětadvacet bodů.

„První dvě kola byla dobrá, ale pak se mi na ráfku protočila pneumatika a to mělo velký vliv,“ uvedl Kenan Sofuoglu. „Už jsem nebyl dostatečně rychlý a snažil se jen udržet na dohled Sama. V posledním kole jsme hodně bojovali a já si v tu chvíli pomyslel, že k něčemu asi dojde. Bylo mi totiž jasné, že on chce za každou cenu vyhrát a já chtěl také moc vyhrát.“
„Když mě Sam v posledním kole předjel, oba jsme byli mimo dráhu a nikdo nejel ideální stopu. Do další zatáčky jsme najeli velmi těsně a já s ním měl kontakt. On pak spadl z čehož jsem byl smutný. Pořád bych ale musel mít velké štěstí, abych vyhrál titul kvůli bodové ztrátě, ale doufám, že dokážu vyhrát alespoň víc závodů,“
dodal závěrem Kenan Sofuoglu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist