Sam Lowes: Udělal to schválně

Lídr průběžného hodnocení kategorie Supersport Sam Lowes jel o víkendu svůj domácí podnik, takže se chtěl před britským publikem ukázat v tom nejlepším světle, což se mu nakonec podařilo, i když výsledek nebyl takový, jaký možná on a jeho tým Yakhnich Motorsport v Silverstonu očekávali.

V pátečních jízdách nestačil britský závodník Yamahy YZF R6 pouze na Turka Sofuogla, který byl nejrychlejší v prvním tréninku a kvalifikaci. Karta se obrátila v sobotu, když Lowes vyhrál druhý trénink, ale také kvalifikaci, čímž si vybojoval první místo na startu nedělního závodu kategorie Supersport.

V průběhu celého závodu se oba jezdci hlídali, nenechali jeden druhého ani na okamžik poodjet a v posledních dvou kolech to začínalo vřít. V posledním kole jel Sam Lowes v těsném závěsu druhý a očekával se jeho útok. Ten skutečně přišel v pomalé šikaně Arena.
Oba jezdci tam jeli mimo ideální stopu, Sam Lowes vnějškem, Kenan Sofuoglu vnitřkem. Lowes chtěl najet do úzké vlásenky, ale turecký jezdec narazil do jeho levé nohy, což Brita vyvedlo z rovnováhy a spadl. V posledním kole, pár metrů před cílem, Lowes duchapřítomně nepustil spojku, když jel skluzem po zemi, rychle naskočil na motorku a díky velkému náskoku, který měl, stačil projet cílem druhý. Před domácím publikem byl jasný hrdina a vítěz.

Britskému jezdci ruského týmu se ale manévr Kenana Sofuogla moc nelíbil. „Závod jsem měl skoro vyhraný a připravoval se na finální útok. Od Kenana jsem ale takový manévr absolutně nečekal! Udělal to schválně. Je to špatné a víckrát by k tomu nemělo dojít,“ komentoval incident Sam Lowes, který je v čele průběžného hodnocení s náskokem devětadvaceti bodů před Sofuoglem.

Britův tým Yakhnich Motorsport podal okamžitě po skončení klání Superspotů na Ředitelství závodu protest. Celý incident byl znovu prošetřen a Ředitelství závodu na Sofuoglově manévru nevidělo nic, co by porušovalo pravidla, takže výsledek závodu byl oficiálně potvrzen.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist