RivaMoto: Překážka má výšku 107%

Nebývá moc zvykem psát o posledních týmech výsledkové tabulky a už vůbec ne o těch, které se do závodu ani nekvalifikují. Ovšem závodní filosofie obou ruských jezdců v supersportech Olega Pozdneeva a Eduarda Blokhina je také zajímavá, je to vlastně o dvou - opravdových - amatérech v supersportovém paddocku.

Se 37 lety nepatří oba ruští jezdci Oleg Pozdneev z ruské metropole Moskvy a Eduard Blokhin ze sibiřského Omsku k žádným benjamínkům v paddocku, ovšem závodně to jsou vlastně "zajíci". Jinak se dá říci, že ruští motocykloví jezdci jsou doposud považování ve světě motocyklového závodění pořád za exoty.

"Až do loňského roku jsme měli v Rusku pouze jeden závodní okruh, nedaleko Moskvy. A zde jsme také jezdili ruský šampionát. Tento rok už jsou v Rusku celkem čtyři okruhy a fanoušci se stále více a více zajímají o motocyklové závody. Nejznámějším jezdcem je potom Vladimír Ivanov (Rus jezdící s ukrajinskou licencí za česko-ukrajinský tým Step Racing)", říká vždy usměvavý jezdec týmu RivaMoto Yamaha Eduard Blohkin, který závodí na motocyklu teprve 5 roků a dodává: "Ovšem absolutně nejlepším Rusem je Sergey Krapuhkin, bohužel jeho sponzor nemá vůbec zájem startovat v mistrovství světa, takže jezdí závody pouze v Rusku".
Největším problémem obou ruských supersportových amatérů je hranice 107%, která určuje kvalifikační limit pro účast v závodě. Tu se ale ani jednomu nepodařilo doposud zdolat, ani v Doningtonu a ani v Assenu proto v závodě nestartovali! A Phillip Island z ekonomických důvodů museli oba vynechat.

"Ani v Doningtonu a ani v Assenu jsme ještě nestartovali, takže jsme se museli nejdříve naučit znát tyto okruhy. Ovšem na okruzích, které známe buď ze závodů či z testů, se ale do závodu určitě kvalifikujeme", je si jist "Moskvič" Oleg Pozdneev jeho týmový kolega Eduard Blokhin ze Sibiře dodává: "V Rusku se lidé zajímají především o zimní sporty, protože zima je zde opravdu dlouhá. Proto jsou hodně populární jezdci na ledové ploché dráze. Rusko je sice hodně velká země, ale pro nás se naskýtá pouze velmi malá možnost závodění. Všichni ruští motocykloví jezdci jsou vlastně hobíci"

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist