ProRace v domácím závodě jen na 12. místě

Od dnešního dne bychom mohli očekávat naprosto vše. Ráno od pěti hodin hustý déšť, který na chvíli ustal kolem deváté, aby znovu začalo pršet do našeho warm-upu.

Přesně podle předpokladu ale v 11 hodin pršet přestalo a začalo svítit sluníčko. Teploty se sice sotva pohybovaly kolem dvacítky ale bylo sucho. Bohužel kvůli rannímu dešti jsme nemohli vyzkoušet nové nastavení podvozku a tak do závodu jsme šli trochu s neznámou. Byl to risk, který měl vyjít.

Start závodu a ihned po startu došlo k nehodě a na zemi zůstal ležet Antonelli. Restart závodu se povedl a Gábor si udržel své postavení. Naneštěstí hned v prvním kole spadl Baldolini a sprcha oleje, která vystříkla z jeho motorky skropila Gábora, který v tom okamžiku přestal vidět a jediná jeho starost byla jak odstranit olejový povlak z helmy. Naštěstí měl strhávací folii, nicméně než se mu podařilo tuto strhnou, přišla ztráta koncentrace a také pozice. Zbytek závodu, který byl navíc kvůli další havárii zkrácen na pouhých třináct kol bojoval Gábor o 11.-13. pozici. Při finálním přerušení - ukončení závodu byl na 12. místě. Z Brna si tedy odváží 4 body.
Nakonec jsme za 12. místo rádi. Celý víkend probíhal perfektně, ale do závodu přišly velké komplikace, které jsme z největší části vyřešili, ale zároveň jsme zjistili spoustu dalších poznatků, které budeme muset do příštího závodu na Silverstonu vyřešit.

Na brněnský závod se podle očekávání přišlo podívat 63.000 diváků.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist