Prorace: Ronan Quarmby startuje osmnáctý

Poslední závod, ale poprvé v Jerezu. Pro většinu závodníků v Supersportech je to opět nový okruh, ačkoliv pro nás jako tým nikoliv. Tým zde testoval poměrně intenzivně v lednu a tím pádem máme alespoň velké množství dat. I když v té době to bylo se zraněným Gáborem Talmácsim.

Současný a doufejme i budoucí jezdec Ronan Quarmby viděl okruh poprvé včera. Proto byl první volný trénink věnován jak nastavení motorky, tak také poznávání trati. To se ale také ukázalo jako největší problém obou kvalifikací.
Ačkoliv Ronan dokázal některé sektory trati zajíždět překvapivě rychle, v rozmezí pátého až desátého místa, v jiných naopak zoufale ztrácel. Proto také první kvalifikace byla až za hranicí druhé desítky, konkrétně na jednadvacátém místě.
Technici po důkladném zvážení večer motorku kompletně předělali a v sobotním dopoledním tréninku se zdálo, že to jde správným směrem neboť Ronan zajel osmý nejlepší čas a vše se zdálo v pořádku. Odpolední druhá kvalifikace měla být odjeta tak, abychom se na startu zítřejšího závodu dostali pokud možno alespoň do třetí řady.
Bohužel se ale opakovala situace ze včerejška, kdy Ronan zajížděl některé úseky velmi rychle a některé zase ne, ale jedno rychlé kolo z toho nešlo poskládat. Navíc kvalifikace byla v závěru přerušena kvůli pádu jiného jezdce a další nová pneumatika bohužel nebyla k dispozici. Zítra tedy startujeme z osmnáctého místa.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist