Osmé místo na startu pro Scassu, jedenácté pro Saloma

Šestý závod mistrovství světa Supersportů v portugalském Portimau prozatím provází velmi proměnlivé počasí. Přesto se oba jezdci i celý zbytek týmu Kawasaki Intermoto Ponyexpres s těmito podmínkami velmi dobře vyrovnávají a během pátečních i sobotních tréninků odvedli pořádný kus práce.

David Salom tento víkend nastoupil do závodu po několikaměsíční pauze, kdy nemohl jezdit kvůli zranění ruky a v předchozích čtyřech závodech ho nahrazoval Francouz Florian Marino. Ačkoliv pro kvalifikaci bylo vše připraveno na sto procent a oproti včerejšku neproběhly žádné výraznější úpravy, kvůli Davidovu zranění, které mu stále ještě nedovoluje jet naplno, nebylo možné dosáhnout lepšího výsledku a jedenáctá pozice na startovním roštu je tak pro tým více než uspokojivá.
Luca Scassa si jízdu na místní kopcovité trati užívá. Téměř celou sobotní kvalifikaci odjel sám, aniž by se za někým vyvezl. Bohužel se mu tak ve větrném počasí nepodařilo zajet úplně ideální kolo, které by ho pro zítřek posunulo na startovním roštu výše než na osmé místo. V zítřejším závodě na dvacet kol tak bude mít prostor vylepšit si svůj dosavadní výkon i současnou pozici v bodování mistrovství světa.

11. David Salom (Kawasaki Intermoto Ponyexpres Team)
„Tým pracuje výborně a motorka je skvěle připravena. Jediným problémem je nyní moje zranění. Pár kol zvládnu dobře, ale poté ztrácím v ruce sílu a jízda je tak pro mě velmi náročná. Rozhodně bych chtěl zítra závod dokončit, ale nevím, jestli to bude možné. Každopádně do toho dám všechno.“

8. Luca Scassa (Kawasaki Intermoto Ponyexpres Team)
„Jsem s výsledkem spokojený. Myslel jsem, že na této trati budeme mít více problémů. Včera jsme zkusili pár věcí, které úplně nefungovali, proto jsme dnes provedli některé změny. Dnes jsme ani nejeli na měkkých gumách a pro zítřejší závod tak rozhodně věřím v lepší výsledek. Na první dvě místa nehodlám útočit, nicméně jsem připraven závodit se všemi ostatními.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist