Neuvěřitelný Anthony West bodoval třetím místem v cíli

Australan Anthony West znovu prokázal vysoké odhodlání nejen v samotném závodu mistrovství světa supersportů WorldSSP, ale především v přípravě a nejvíc ze všeho vůbec ve snaze získat pro úvodní kolo sezony divokou kartu a potřebné finance. Do víkendu nastupoval v barvách West Racing a jeho tým byl složen z kamarádů, kteří pracovali bez nároku na finanční odměnu.

Od začátku týdne, kdy na Phillip Islandu testovali jezdci obou světových šampionátů, provázely Westa potíže s pohonnou jednotkou jeho Yamahy. Nakonec nastoupil do domácího závodního víkendu s menším výkonem motoru, aby vydržel kompletní délku závodu, do něhož v neděli startoval dvaadvacátý z poslední osmé řady.

Závod supersportů zastavily červené vlajky už po dvou kolech. Ve chvíli zastavení už West figuroval na osmé pozici, což byl neuvěřitelný progres. Restart a znovu tatáž pozice na startu jak v případě prvního klání. Anthony West nicméně znovu tlačí na pilu, předvádí neuvěřitelný tah na bránu a fanoušci podél dráhy ho za mohutného povzbuzování ženou dopředu.

Je to neuvěřitelné, ale v posledním kole dochází ke karambolu Caricasula s Cluzelem, čehož West zkušeně využije a cílem závodu projede třetí. Skvělý závod, který v samotném finále okoření na cílové rovince bitva o vítězství mezi Francouzem Mahiasem a Italem Rolfem.

Už druhým rokem tak Anthony West stojí na domácích stupních vítězů okruhu Phillip Island. „Od pondělí až doteď to byla pohroma s motory,“ uvedl pro australské motocyklové noviny AMCN. „Absolutně jsme nečekali vyrovnaný závod. Naše motorka měla o deset koní méně než naši soupeři, takže dokončit závod třetí je jednoduše úžasný výsledek.“

„Všechno to tady mi pomohli dát dohromady kamarádi a rodina, to ani nemluvím o všech místních sponzorech, takže to bylo takové skutečné australské úsilí. Jsem nesmírně rád, že jsem jim alespoň něco dokázal splatit tímto skvělým výsledkem. Je to prostě paráda.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist