MS Supersport, nová výzva pro Ondřeje Ježka

Český motocyklový závodník Ondřej Ježek zamíří po letech strávených v seriálu superstockových motocyklů do světového šampionátu FIM Supersport, který se v nadcházejícím roce představí pod upravenými předpisy. Změna to pro českého jezdce není jen co se týče šampionátu, ale také značky motocyklu, protože to už nebude s Ducati ale s Kawasaki týmu Go Eleven. Ve hře je také možnost jet MS Superbike v roce 2017.

Poslední sezonu v třídě Superstock 1000 Ondřej Ježek uzavřel na celkovém pátém místě a netajil své odhodlání jet v příštím ročníku už v jiném seriálu. Světový pohár má v průběhu roku jen omezený počet závodů a Ondřej Ježek chtěl kompletní sezonu a kompletní porci závodních víkendů.

Po skončení letošní sezony začal pracovat na novém angažmá a nakonec se dohodl na jednoleté smlouvě s týmem Go Eleven, kde bude sedlat stroj japonské Kawasaki. „Jsem velmi šťastný, že v příštím roce pojedu mistrovství světa. S týmem Go Eleven jsme byli v kontaktu od posledního závodu v Magny Cours. Ve hře byly i Superbiky, ale nakonec jsem se rozhodl přijmout nabídku do Supersportů s opcí do Superbiků na rok 2017,“ prozradil Ondřej Ježek.

V sedle Kawasaki odjel český závodník mistrovství Evropy Superstock 600 v letech 2005 až 2008. „Kawu jsme měli v našem rodinném týmu Erinac už v roce 2004, kdy jsem začal na šestistovce v českém mistrovství. Na návrat k začátkům se moc těším, od té doby udělala Kawasaki velký pokrok.“

„Děkuji týmu Go Eleven za tuto možnost. A také děkuji svému hlavnímu sponzorovi, firmě Fany Gastroservis, za dlouhodobou podporu. Čeká nás obtížná sezona, konkurence v Supersportech bude veliká. Věřím, že naše spolupráce bude úspěšná a že budeme ve výsledcích opět vysoko,“
dodal Ondřej Ježek, na něhož čeká první závod koncem února v Austrálii.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist