Kenan Sofuoglu: Vypadá to pro nás velmi nadějně

Ačkoliv britský pilot ruského týmu Yakhnich Motorsport s motocyklem Yamaha YZF R6 Sam Lowes dominoval časově testům na Phillip Islandu, tak úřadující mistr světa Kenan Sofuoglu ho nevidí jako vážnou konkurenci.

Stejně jako Lowes se i Kenan Sofuoglu dostal svým časem 1:33,384 minuty pod stávající traťový rekord. Že byl jeho britský konkurent na 4.445 metrů dlouhém okruhu o 0,2 sec rychlejší, to továrnímu pilotovi Kawasaki vůbec nevadilo.
"Vypadá to pro nás velmi nadějně, máme hodně rychlou závodní rychlost. Neviděl jsem žádného jiného jezdce, který by dokázal jezdit rychle několik kol. Během každé části testování jsme se dokázali zrychlovat. Ze začátku jsme měli problémy s pneumatikami, ale potom jsme tento problém vyřešili a na konci jsem absolvoval v jednom kuse 20 kol. Nyní jsem si jistý, že je náš motocykl dobře připraven", byl velmi spokojený úřadující mistr světa Kenan Sofuoglu.
Přesto pilot indického týmu MAHI Kawasaki vidí ještě prostor, jak se zlepšit: "Zbývá ještě několik maličkostí, které můžeme udělat. Ale pro to máme ještě dostatek času během závodního víkendu", ví dobře 21-násobný vítěz závodů MS-Supersport.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist