Kawasaki Intermoto Step na Monze

Čtvrtá zastávka v nabitém programu mistrovství světa supersportů se uskutečnila v nejznámějším svatostánku rychlosti v Monze, městě nedaleko Milána v Itálii. Monza je nejrychlejším okruhem sezóny, supersporty zde dosahují maximální rychlosti i přes 290 km/h. Je to výborná trať na předvedení kvalit Kawasaki ZX-6R, především výkonu. Bohužel, stejně jako v Assenu před dvěma týdny, špatné počasí zkomplikovalo celý závodní víkend a připravilo velmi náročné podmínky pro jezdce i mechaniky.

Páteční tréninky se odehrávaly na suchu a tým v nich dokázal vybojovat velmi slibné pozice. Fabien Foret získal 4. pozici na startu a Romain Lanusse vybojoval pozici sedmnáctou z 36 závodníků, kteří se zúčastnili páteční kvalifikace. Jak se později ukázalo, toto umístění našich jezdců bylo finální, protože sobotní kvalifikace se odehrávala již za mokra a nikdo neměl šanci svůj čas zrychlit.
Fabien Foret (12. místo): „Opět jsem musel čelit špatnému počasí, které nemám rád. Před odjezdem do Itálie jsem byl velmi optimistický. To se potvrdilo v pátek za sucha, když jsem získal 4. místo v kvalifikaci. Déšť ale narušil všechny moje plány a od té doby se mi nic nedařilo. Také nerozumím rozhodnutí, kdy se zrušil první závod superbiků, ale závod supersportů pokračoval, i když závodní podmínky byly úplně stejné. V posledních dvou závodech jsem získal jen 4 body a to je dost špatné. Doufám, že už na příštích závodech nebude pršet a my budeme moct využít náš potenciál.“
Romain Lanusse (nedojel): „Musel jsem zajet do boxů, a to kvůli poruše alternátoru. Není to ničí vina, ale je to velmi frustrující. Navíc jsem měl výborný start do závodu. Rychle jsem se dotáhl na Fabiena, dokonce ho předjel a bojoval na osmé pozici. Bohužel motocykl rychle ztrácel výkon. Já jsem se snažil zůstat v co největší blízkosti soupeřů, chtěl jsem za každou cenu dokončit závod. Dvě kola před koncem to moje motorka vzdala a já byl nucen zamířit do boxů. Můj výsledek byl dnes zklamáním, ale můj pokrok na trati je velmi povzbudivý. Jsem si jistý, že můžu v každém závodě bojovat o Top10 umístění.
Josef Kubíček (majitel týmu): Výsledky tohoto víkendu neukazují odhodlání týmu, se kterým jsme přijeli sem na Monzu. Mrzí nás špatné počasí, které udělalo z naší práce doslova noční můru. Je nám velmi líto Fabiena, ale hodně mu věříme do zbytku sezóny. Pokud jde o Romaina, i když jeho výsledky neodráží jeho potenciál, jsme velmi nadšeni jeho tvrdou prací a viditelným pokrokem. V dešti se okruh Monza mění na loterii a každý, kdo dojede, je svým způsobem vítěz. Vzhledem k povětrnostním podmínkám jsme opravdu rádi, že se víkend v Monze obešel bez větších škod. Chtěl bych poděkovat celému týmu za skvělou práci a také našim partnerům, že jsou s námi i za nepříznivého počasí.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist