Jezdci Accolade Smrz Racing odjíždí z Assenu bez bodů

Velmi dobře si kvalifikaci WordlSSP300 vedl Victor Rodriguez, jenž se obou klání v Assenu kvalifikoval šestým časem. Bohužel se mu výborný kvalifikační výsledek nepovedlo prodat v samotných závodech. Podobně byl na tom jeho týmový kolega José Luis Perez, jemuž se rovněž nepovedlo získat mistrovské body. Nyní tým čeká jejich domácí podnik v Mostě, který j spojen s termínem 6. až 8.srpna 2021.

Sobota, 24.července 2021 - Závod WorldSSP300 (1)

Po dlouhé letní pauze se tým Accolade Smrz Racing opět vrátil na závodní trať, tentokrát na
legendárním okruhu v holandském Assenu. Během nabitého sobotního programu si Victor Rodriguez vybojoval šestou pozici na startovním roštu, méně než půl vteřiny za vítězem kvalifikace. Bohužel měl smůlu v závodě, když ho hned v úvodu prvního závodu kategorie World Supersport 300 potkal pád ze druhého místa. Victorovi se podařilo na motorku opět nasednout, a dokončit závod na 26. pozici, nicméně bez bodů. Kvalifikace se nepovedla druhému jezdci týmu, José Luis Perezovi, kterého posléze čekala stíhací jízda v závodě, než ho také potkal pád, který předčasně ukončil jeho závod, a šanci na světové body.

#73 José Luis Perez Gonzalez„Nepodařilo se nám ani jedno čisté kolo v kvalifikaci, takže nás čekal start ze 31. pozice. Podařilo se mi docela rychle se probojovat startovním polem, ale pak se skupina rozdělila a museli jsme se dotáhnout. Zavřel se mi předek a mě se podařilo to ustát, nicméně jsem se opět propadl na konec startovního pole a musel bojovat znova. Při další stíhací jízdě se mi opět zavřel předek a tentokrát jsem s tím nedokázal nic udělat. Musíme myslet na zítřek.”

#19 Victor Rodriguez Nuñez„Neviděl jsem moc dobře na palubní signalizaci během kvalifikace, což mě trochu ovlivnilo, ale i tak se nám podařilo zajet dobrý čas, a zajistit si tak 6. pozici na startovním roštu. Start závodu se mi podařil, a držel jsem 2. pozici, když se mi zavřel předek a následoval pád. Musel jsem se dotknout bílé čáry,protože jsem neudělal nic odlišného od předchozích kol. Myslím, že jsme mohli odjet skvělý závod, takže uvidíme, čeho jsme schopni zítra.”

Jakub Smrž (manažer týmu) -- „Victor zajel dobrou kvalifikaci, ale bohužel závod pro něj skončil pádem z 2. místa. Je to škoda, ale také pozitivní dnešní výkon pro zítřejší závod, kde dostane druhou šanci. José neměl kvalifikaci podle představ, od začátku závodu se dostával dopředu, ale nakonec také kvůli pádu nedokončil. Zítra nás čeká druhý pokus, a uděláme vše pro to, abychom to napravili.“

Neděle, 25.července 2021 - Závod WorldSSP300 (2)

Navzdory nevyzpytatelnému počasí v neděli ráno v Assenu, druhý závod kategorie World Supersport300 se nakonec jel na suchu. Oba jezdci českého týmu Accolade Smrz Racing měli slibný start do druhého závodu, nicméně ani jednomu z nich se jej nepodařilo proměnit ve světové body. Victor Rodriguez bojoval v čelní skupině a držel se v Top-10 až do samotného závěru, kde ztratil spoustu času v posledním sektoru posledního kola, a musel se tak smířit se 17. pozicí v cíli. José Luis Perez se zlepšil v ranním warm-upu, a byl také schopen držet krok s čelní skupinou. Závod pro něj nakonec skončil pádem. Tým se nyní těší na domácí závody v Mostě (7.- 8. srpna), s cílem vrátit se na bodované pozice v této napínavé kategorii mistrovství světa.

#73 José Luis Perez Gonzalez„V ranním warm-upu jsem zajel svůj nejrychlejší čas, a těšil jsem se na závod. Držel jsem si dobré tempo, ale potom jsem ztratil kontakt s přední skupinou kvůli jinému jezdci. Když se mi ho podařilo předjet, tak mi zavřel dveře, a já šel na zem. Příští závod je v Mostě, a tam budeme ve předu.”

#19 Victor Rodriguez Nuñez„Podařilo se mi udržet v čelní skupině až do konce závodu, a byl jsem 9. v posledním sektoru posledního kola. V naší skupině bylo spousta jezdců, a když se mi někdo vpletl do cesty v té poslední pasáži, ztratil jsem spoustu času, což mě stálo dalších alespoň 4-5 pozic. Nedá se nic dělat, musíme myslet pozitivně. Příští závod v Mostě bude na domácí půdě týmu, a uděláme všechno pro to, abychom byli silnější. ”

Jakub Smrž (manažer týmu) – „Víkend bohužel nedopadl podle představ. Victor měl skvělou kvalifikaci, ale bohužel z ní nedokázal vytěžit v závodech. Jel sice dobře, ale první závod skončil pádem z druhého místa, což byla velká škoda, ale alespoň ukázal svoji rychlost. Druhý závod také vypadal nadějně, ale v posledních dvou sektorech ztratil 2 vteřiny, takže nakonec opět skončil bez bodů, což je pro nás trochu zklamání. José Luis v Assenu trochu bojoval s tratí. Ve warm-upu zajel svůj nejlepší čas celého víkendu. V závodě se potom držel čelní skupiny, a jel i srovnatelné časy. Bohužel nakonec opět upadl a nedokončil. Doufám, že jsme si už vybrali veškerou smůlu, a že v Mostě to bude lepší. Děkujeme všem našim sponzorům a partnerům za jejich podporu, těším se, až se brzy ukážeme na domácí půdě.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist