Jacobsen měl po skvělé přípravě v závodě smůlu

Američan Patrick Jacobsen odstartoval úvodní závodní víkend sezony ve velkém stylu, když vyhrál všechny tři tréninky a v Superpole vybojoval první pole position sezony. Jak už to ale bývá, body rozdávají až po závodě a ten se jezdci MV Agusty pořádně zkomplikoval. Z Austrálie Jacobsen odjíždí s deseti body jako šestý jezdec průběžného hodnocení.

V trénincích neměl Patrick Jacobsen soupeře a tuto nadvládu si udržel až do sobotní bitvy o pozice na startu. Vyhrál letos první Superpole a v neděli se postavil do čela startovního roštu třídy FIM Supersport.

Krátce po startu ale Američan ztrácí rychlost a pozice. Později můžeme v záběru kamery vidět, že má nějaké problémy s motorkou, což pro něho znamená hořký konec. Jenže v tu chvíli havaruje švýcarský závodník Robin Mulhauser a závod zastavují červené vlajky.

Z ničeho nic Jacobsen dostal druhou šanci a potom, co s týmem odstranili poruchu na elektronice, startoval do deseti kol druhé části znovu první. Bohužel mu nebylo dáno, v desáté zatáčce vyjel mimo trať a do závodu se zařadil na šestnácté pozici. Zbytek závodu patřil jeho stíhací jízdě, která také díky nehodám jeho soupeřů znamenala šesté místo v cíli.

„Dobře, že odjíždíme alespoň s nějakými body,“ řekl po závodu v Austrálii Patrick Jacobsen. „Dokončit závod šestý, potom co jsem byl ve všech předchozích jízdách první, určitě není ideální. Vím ale, že v Thajsku budu silnější, víc koncentrovaný, agresivnější a připravený nás dostat na první místo.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist