Issac Viñales podepsal s týmem Kallio Racing

Bývalý jezdec tříd Moto3 a Moto2 Issac Viñales odchází ze série Grand Prix a v příštím roce pojede s týmem Kallio Racing v mistrovství světa FIM Supersport. Pětadvacetiletý závodník tak posiluje řady Španělů v šampionátu WorldSSP a v roce 2019 mu bude týmovým kolegou Loris Cresson.

Přesně jako teď Viñales přestoupil loni z Moto2 do supersportů Němec Sandro Cortese. Ten jel letos premiérový ročník WorldSSP s týmem Kallio Racing a stal se mistrem světa. Teď udělal další krok a příští rok bude závodit ve WorldSBK. Takový progres by samozřejmě rád zaznamenal i Viňlaes, jenž má nyní k dispozici zkušený a vítězný tým.

„Jsem moc spokojený s prvními testy, které jsem s Kallio Racing absolvoval. S motorkou mám dobrý cit a týmová práce je výborná,“ uvedl Issac Viñales, který závodil v mistrovství světa silničních motocyklů od roku 2012 a jeho nejlepším umístěním jezdce Moto3 bylo sedmé místo v sezoně 2014. S šestistovkou závodil od roku 2016 a maximem bylo loňské dvaadvacáté místo.

„S Issacem jsme o nadcházející sezoně jednali už delší dobu a teď jsme podepsali smlouvu,“ prozradil manažer týmu Vesa Kallio. „Přirozeně jsem sledoval jeho kariéru, zejména s dobrými výsledky v Moto3. V poslední době se mu už tolik nevedlo, ale je těžké hledat důvody, když tam nejste a nevíte jak s týmem pracovali.“

„Každopádně my jsme se o něho zajímali komplexně, má dobrý přístup a také Maverick (jezdec MotoGP Maverick Viñales, bratranec Issaca) slíbil, že mu pomůže s tréninkem a tak dále. Hlavním cílem je nyní Issacova adaptace nové motorce, aniž by byl vyvíjen nějaký tlak na dobré výsledky.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Riksa přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist