Intermoto Ponyexpres po víkendu v Malajsii

Český motocyklový tým mistrovství světa produkčních motocyklů nastoupil v Malajsii do tropického víkendu, který byl pro jezdce a týmy třídy Supersport první zkušeností s okruhem Sepang International. V barvách Kawasaki Intermoto Ponyexpres závodila trojice Florian Marino, Patrick Jacobsen a Tony Coveňa.

Po závodu v britském Doningtonu už Florian Marino nebyl vedoucím jezdcem šampionátu supersportů, protože do pozice lídra se dostal jeho soupeř Michael van der Mark, na něhož jezdec české stáje ztrácel třináct bodů a o ty se chtěl poprat právě v Malajsii.

Kvalifikace naznačila, že to ale nebude mít snadné, protože do závodu startoval ze čtvrté řady jedenáctý. Navíc po nedělním zahřívacím tréninku musel tým Intermoto francouzskému jezdci vyměnit motor kvůli poruše převodovky, což bylo před startem závodu pro mechaniky týmu zkouškou zdatnosti, kterou ale zvládli na výbornou.
V samotném závodu Florian Marino figuroval ještě čtyři kola před cílem na desáté pozici, ale dost nevybíravým způsobem byl sražen Thajcem Ratthaparkem Wilairotem, takže závod nedokončil a nezískal důležité body do mistrovství, kde mu nyní v průběžném pořadí patří třetí pozice. Na druhého krajana Julese Cluzela teď ztrácí šest bodů, na vedoucího VD Marka bodů devětatřicet.
Nejúspěšnějším jezdcem týmu Kawasaki Intermoto Ponyexpres byl v Sepangu Američan Patrick Jacobsen. Ten si v kvalifikaci zajel pro osmou pozici ve třetí řadě a přes drobné problémy s technikou byl v cíli závodu osmý. Na konto si tak připsal osm bodů, celkem jich má čtyřicet a to nyní v průběžném hodnocení třídy Supersport stačí na deváté místo.
Třetí jezdec týmu Tony Coveňa v neděli zaznamenal největší progres, protože do závodu startoval až z poslední řady dvaadvacátý, ale v cíli bodoval patnáctým místem. V průběžném hodnocení má sedm bodů a to znamená jednadvacátou příčku, kterou teď sdílí společně s Malajcem Zaqhwanem Zaidim, který jel v Sepangu na divokou kartu.

Sedmý podnik sezony absolvuje tým Kawasaki Intermoto Ponyexpres 22.června na pobřeží Jadranu v Misanu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist