Debut Sama Lowese na Yamaze

Vedle superbikového týmu BMW testoval na okruhu v Jerezu i ruský supersportový tým Yakhnich Yamaha. Třetí z letošního šampionátu Sam Lowes zde debutoval s motocyklem Yamaha.

Vladimir Leonov a Sam Lowes měli každý úplně jiné úkoly při tomto testování. Zatímco Leonov se soustředil kromě nastavení motoru rovněž na podvozek, tak pro Lowese znamenal tento test především přechod z dosavadní motorky Honda na novou Yamahu R6..
Jelikož druhý den testů byla trať mokrá, tak Leonov testoval různé druhy mokrých pneumantik a dokázal s nimi zajíždět i velmi zajímavé časy. Lowes se naopak stále více a více sžíval s novou elektrotechnikou a byl s pozitivním zlepšováním velmi spokojen. Odpoledne byla sice trať na některých místech stále mokrá, ale Leonov pokračoval ve své práci hledání co nejlepšího nastavení podvozku.

"Bylo to velmi napínavé sednout si poprvé na tuto novou motorku, neboť poslední čtyři roky jsem jezdil pouze s Hondou. Nyní ale znám potenciál nového motocyklu a jsem opravdu vzrušen. Je to definitivně motocykl, s kterým mohu závodit o vítězství. Musím ale trochu změnit svůj styl, což ovšem není moc těžké, protože jsem novému biku už porozuměl. Hned jsem se na něm cítil dobře.", řekl po testech britský jezdec Sam Lowes.
Tým doplní Dakota Mamola, syn legendy motocyklového sportu Randyho Mamoly, který v roce 2013 pojede mistrovství Evropy v kubatuře Superstock-600 ccm. A zde na testech se seznamoval s novým motocyklem.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist