Další nový okruh pro Gabora

Předposlední závod sezóny 2012 se jede tento víkend v portugalském Portimau. Po Nürburgringu a Moskvě další okruh, který je pro Gabora novinkou. Zatímco Moskva byla nová pro všechny, v Německu i Portugalsku mají všichni ze špičky naježděno mnoho okruhů. Nicméně se ukazuje, že adaptace a poznávání nových okruhů není pro našeho jezdce problém.

Po osmém místě v Moskvě a šestém v Německu očekáváme i v zde na jihu Evropy další skvělý výsledek. Nicméně zde to bude obzvlášť těžké. Trať v Portimau je jiná. Má mnoho horizontů, sjezdů i stoupání. Takže prvotřídní znalost trati je zde obrovskou výhodou a tu Gabor postrádá.
Nicméně i přes tento handicap se po důkladném čtvrtečním pěším a běžeckém seznámení s okruhem Gabor pustil do boje o přední pozice a výsledkem bylo sedmnácté místo se ztrátou 2,1 vteřina na prvního. 


V odpolední kvalifikaci ubral jedno místo a čtyři desetiny. Dnes dopoledne si Gabor výrazně polepšil až na deváté místo a ztráta na prvního jen 0,8 vteřiny. Proto jsme očekávali velký boj ve druhé kvalifikaci a také se toto potvrdilo.

Výsledkem je čtrnácté místo, ale vzhledem k vyrovnanosti jezdeckého pole se dá očekávat skvělý vyrovnaný závod. V kvalifikaci je prvních šest jezdců ve vteřině a dalších deset ve druhé. Zítřejší závod startuje tradičně ve 13.30, ale vzhledem k časovému posunu 14.30 našeho času.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist