Rozhovor s Karlem Abrahamem

Karel Abrahám hovořil pro server www.racing.motorkari.cz o dosavadní sezóně 2005, ve které jede svou první sezónu v Grand Prix 125cc.

Tvoje dojmy ze světa?
Je to super, ale docela těžký. Musím se naučit všechny tratě, protože většinu neznám. Je to docela těžký, ale zatím si zvykám rychle. Takže je to dobrý.
Co motorka? Zpočátku tam byly s motorkou nějaké problémy...
No oni jsou ty problémy stále, je to vlastně aprilka, takže to buďto jede super, nebo to nejede vůbec. Nebo spíš nejede to tak dobře, jako by to mělo. Je to hodně těžké, bojujeme s nastavením, jinak je dobrá.
Co starty, jak si se je naučil? Aprilka je starty pověstná.
Je to úplně něco jiného než s Hondou, ale myslím si, že se to postupně učím a je to stále lepší a lepší.
Který závod nebo víkend se ti letos podle tebe nejvíc povedl?
No tak například teď v Assenu jsem měl super pozici, po startu to bylo také fakt dobrý akorát, že jsem to hned v prvním kole položil. Co se týče celého závodu, tak to nevím. Letos se to všechno učím a tak je mým cílem jeden bod. To je vše.
Kde doufáš, že ten bod uděláš?
Chtěl bych v Brně.
Jak se na to Brno připravuješ?
To se nedá říct, že bych se připravoval zrovna na Brno. Trénoval jsem tam vlastně vloni pouze jednou, když jsem tam jel závod republiky. Předminulý rok jsem tam jezdil asi jen třikrát, takže tam nemám moc naježděno, i když to je domácí trať.
Co říkáš na to cestování po světa? Podíval si se například i do Číny...
Jo tak to je super, i když zrovna Čína nebyla nic moc. Trať sice perfektní, ale jinak nic moc. Tam je vlastně jedna polovina za řekou a tam se všechno staví. Je tam vše rozestavěné. Ta druhé polovina není zrovna moc hezká, všichni tam jezdí na kole a je jim jedno jestli svítí červená nebo ne. Například zrovna ten provoz v ulicích je opravdu neuvěřitelný.
Do jakého státu se ještě těšíš?
Do všech zámořských. Super musí být Japonsko, vlastně i Malajsie, Qatar, Austrálie, prostě všude... I když do Turecka se zrovna moc netěším, ale třeba to tam bude nejlepší.
Teď je tu Donnington, co tam?
No bylo by dobré, kdyby už v tom Donningtonu byl ten bod, ale uvidíme. Nespěchám na to. Nejdůležitější tento rok je abych se naučil ty tratě.
Pak Sachsening, tam to znáš, jezdil si tam IDM...
Tak ten okruh znám celej, doufám, že to tam bude dobrý. Prostě uvidíme.
Je polovina sezóny, už se v týmu mluvilo o příštím roce? Už se něco rýsuje?
Vím, že se to těď má začít plánovat, ale nic bližšího já nevím. Doufám, že to pro mě nebude nic špatnýho, ale zatím fakt nic nevím.
Tak děkuji za rozhovor a hodně štěstí do druhé poloviny sezóny.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist