V Portimau zahajuje sezonu Red Bull Rookies Cup

O nadcházejícím víkendu zahajuje Red Bull MotoGP Rookies Cup v Portimau již sedmnáctou sezonu a tentokrát s jezdci ze sedmnácti různých zemí světa. Bohužel Česká republika své zastoupení nemá. Motocykly jsou jednotné KTM RC 250 R a celkem jich bude na startu úvodního závodu šestadvacet. V Portugalsku se jedou celkem dva závody, ten první v sobotu odpoledne a druhý v neděli dopoledne.

Na okruhu v Algarve jezdci motocyklového seriálu Red Bull Rookies Cup nedávno testovali, takže to nebudou mít na úvod sezony tak komplikované, třebaže portugalský okruh není pro niko nic snadného.

Jezdci José Rueda a Collin Veijer, kteří loni obsadili v celkovém hodnocení první a druhé místo, dnes závodí v mistrovství světa Moto3™, takže je můžou jejich bývalí kolegové v Portimau sledovat. Nicméně jejich pozice by v šampionátu chtěli zaujmout jezdci jako Maximo Quiles nebo Angel Piqueras, kteří loni obsadili v pořadí třetí a čtvrtou příčku.

Každopádně celkem je na startu šestadvacet závodníků a každý chce dopředu, což slibuje napínavou podívanou. V sobotu je start závodu v 17.00 hodin (SEČ) a druhý závod má termín startu v neděli v 09.40 hodin (SEČ). Žívě lze sledovat - ZDE

Kalendář Red Bull Rookies Cup 2023:

1/2 - 25.-26.března - Portimão (Portugalsko)
3/4 - 9.-30.dubna - Jerez (Španělsko)
5/6 - 13.-14.května - Le Mans (Francie)
7/8 - 10.-11.června - Mugello (Itálie)
9/10 - 24.-25.června - Assen (Nizozemsko)
11/12 - 19.-20.srpna - Spielberg (Rakousko)
13/14 - 9.-10.září - Misano (Itálie)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist