V Německu vyhrál Can Öncü, Salač vybojoval třetí místo

Druhý závod Red Bull Rookies Cupu na Sachsenringu vyhrál Can Öncu, který porazil rozdílem necelých dvou desetin bratra Denize Öncü. Výborně si vedl Filip Salač, jemuž se podařilo úspěšně vybojovat bitvu o třetí místo. Po sedmi závodech sezony vede průběžné hodnocení Turek Can Öncü, třetí v pořadí je Filip Salač. Další dva závody jsou na programu v polovině srpna v Rakousku.

Do nedělního závodu na 19 kol startoval z první pozice Can Öncü, druhý Deniz Öncü a třetí Adrian Carrasco. Český závodník Filip Salač stál na startu šestý, protože pro neděli již neplatila penalizace pátého jezdce Peetu Paavilainena. V čele druhé řady stál čtvrtý Xavier Artigas. Z třetí řady vyrazil Sean Kelly, Ryusei Yamanaka a Max Cook.

V nájezdu do druhého kola vedl Can Öncü, který si dokázal vytvořit víc jak sekundový náskok na zbytek pole. Druhý byl jeho bratr Deniz Öncü, třetí jel Ryusei Yamanaka, čtvrtý Xavier Artigas a pátý byl Filip Salač, který měl těsně za sebou Adriana Carrasca. Ve třetím kole havaroval Brit Max Cook.

Po pěti kolech vedl Can Öncü náskokem sedmi desetin na druhého Denize Öncü. Třetí byl Ryusei Yamanaka, čtvrtý Filip Salač ztrácel na Japonce už něco přes sekundu. Naopak český závodník měl těsně za sebou Xaviera Artigase a Adriana Carrasca. Sedmý Kelly už na tuto skupinku ztrácel něco přes jednu sekundu.

V polovině klání se rozdíl mezi prvním Canem Öncü a Denizem Öncü snížil na minimum a v jedenáctém kole Deniz Öncü zaútočil na vedení v závodu. Bratr Can ale první pozici nechtěl pustit, takže bratři mezi sebou chvíli bojovali. Třetí jel více méně osamocen Japonec Yamanaka. O čtvrtý místo válčil Filip Salač s Adrianem Carrasco a Xavierem Artigasem. Mezitím havarovala dvojice Patacca a Alfano.

Pět kol před cílem Zůstával na špici pole Can Öncü těsně následován Denizem Öncü. Japonec Yamaka ztrácel a to stačilo, aby se Filip Salač posunul na třetí místo. Stupně vítězů ale český závodník neměl jisté, protože měl těsně za sebou další tři jezdce. Ztráta na vedoucí dvojici představovala v případě Salače hodnotu 1,8 sekundy. Do posledního kola najel první Can Öncü, druhý Deniz Öncü a třetí Ryusei Yamanaka. Filip Salač byl šestý.

Závod vyhrál Can Öncü, jenž si upevňuje vedení v průběžném hodnocení. Druhý projel cílem Deniz Öncu, jemuž na vítězství scházely necelé dvě desetiny a je v šampionátu druhý. Bitvu o třetí místo vyhrál po těžké bitvě český závodník Filip Salač, třetí jezdec průběžného hodnocení Rookies Cupu. Na další závody Red Bull Rookies Cupu si budeme muset počkat až do poloviny srpna, kdy je na programu rakouská Grand Prix.

Red Bull Rookies Cup - Závod (2)
Neděle, 15.července 2018 - Sachsenring (GER)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 8 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
kybi přispěl 4 Kč
masi přispěl 4 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist