První klání Rookies Cupu vyhrál Fernandéz, Salač devátý

První závod Red Bull Rookies Cupu jeli v sobotu odpoledne na mokré dráze okruhu v Assenu, což si vyžádalo řadu pádů. Do cíle dojelo jen dvanáct závodníků a mezi nimi český zástupce Filip Salač, který byl devátý. Vítězství si na konto připsal Raúl Fernández, který startoval z pole position. Druhý byl Marc Garcia a třetí Ai Ogura.

Už v zahřívacím kole těsně před startem havaroval Rus Makar Yurchenko, který následně nedokázal do závodu odstartovat. Po prvním kole vedl Japonec Kaito Toba před domácím jezdcem Waild Soppe a Raúlem Fernándezem. Filip Salač byl v tu chvíli dvacátý.

Po pěti kolech vedl závodní pole Raúl Fernández následován Japoncem Tobem a Rorry Skinnerem. Holanďan Waild Soppe havaroval podobně, jak krátce před ním lídr průběžného hodnocení Aleix Viu. Filip Salač se posunul na osmnáctou pozici a přibližoval se k bodovaným pozicím. Cesta to ale nebyla snadná, protože tam neustále s někým sváděl souboje.

V polovině závodu stále vedl Raúl Fernández, druhý jel Kaito Toba, třetí Rorry Skinner, čtvrtý Rufino Florido, pátý Ayumu Sasaki. Jenže pak došlo k pádu Toba, do jeho motorky narazil Rory Skinner a za nimi jedoucí Rufino Florido, když to viděl zřejmě příliš zabrzdil a skončil na zemi také. Nebylo to nic hezkého a je dobře, že se to obešlo bez vážných zranění.

V desátém kole závod zastavili červenými vlajkami, protože podmínky na trati se s přibývajícím deštěm neustále zhoršovaly. Počítalo se pořadí v dokončeném devátém kole. Závod tak vyhrál Raúl Fernández, druhý projel cílem Marc Garcia a třetí Ai Ogura. Zatím své nejlepší umístění v Rookies Cupu zajel devátý Filip Salač.

Lídrem seriálu je nyní s osmapadesáti body Japonec Ayumu Sasaki. Filip Salač je šestnáctý. Druhý závod víkendu v Assenu startuje v neděli v 15:30 hodin.

Red Bull Rookies Cup – Závod (1)
Sobota, 25.června 2016 – TT Assen
Výsledky - Red Bull Rookies Cup - Race 1.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist