Poslední kvalifikaci vyhrál Toba, Salač má druhou řadu

Letos poslední kvalifikační bitvu mají za sebou jezdci Red Bull Rookies Cupu. Na dráze MotorLand Aragónu jeli v pátek dva volné tréninky a kvalifikaci, která rozdělila pozice na startovních roštech posledních dvou závodů roku. Z pole position odstartuje Japonec Kaito Toba, lídr průběžného hodnocení Ayumu Sasaki má druhé místo v první řadě, kterou uzavře Raul Fernandez. Český závodník Filip Salač zajel výborně a do závodu odstartuje šestý z druhé řady.

S jednatřiceti body náskoku vede průběžného hodnocení Red Bull Rookies Cupu Japonec Ayumu Sasaki, který má hodně blízko k tomu, aby jubilejní desátý ročník pohárové soutěže vyhrál už v sobotu. Do závodu se kvalifikoval druhým časem, když nestačil pouze na svého krajana, kterým byl s časem 2'02,142 sekundy Kaito Toba.

Jezdec, který má ještě nějakou šanci Sasakiho zastavit v cestě za celkovým vítězstvím je patnáctiletý Španěl Aleix Viu. Ten je průběžně druhý a pokud chce uvažovat o vítězství v soutěži, musí jít za prvním místem v obou posledních závodech sezony. Nicméně do závodu odstartuje až sedmý, což mu teď trošku komplikuje situaci.

Český závodník Filip Salač zajel v kvalifikaci výborně a časem 2'02,947 sekundy si zajistil šestou pozici na startovním roštu, což je druhá řada. Po své pravici bude mít pátého Manuela Gonzalese a čtvrtého Rufina Florida.

První závod je na programu v sobotu 24.září 2016 s termínem startu v 16:30 hodin. Závod se jede na patnáct kol a lze jej sledovat v přímém přenosu na televizní stanici Nova Sport 1 nebo na Red Bull TV.

Red Bull Rookies Cup 2016 - Kvalifikace (QP)

Pátek, 24.září 2016 - MotorLand Aragón, Španělsko

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist