Pole position má Bendsneyder, Gbelec startuje čtrnáctý

V Assenu pokračuje druhým kolem seriál Red Bull Rookies Cupu a ve čtvrtek měli talentovaní závodníci dva tréninky a kvalifikaci, která rozhodla o pozicích na startu pátečního a sobotního závodu. Nejúspěšnějším byl v souboji o pozice na startu domácí závodník Bo Bendsneyder, který je zároveň také lídrem seriálu. Český závodník Martin Gbelec se do závodu kvalifikoval na čtrnáctou pozici do páté řady.

Ve všech třech čtvrtečních trénincích byl nejrychlejší Bo Bendsneyder, který je zatím na domácí dráze jednoznačně nejlepší. V Kvalifikaci zajel Holanďan kolo časem 1'45,145 sekundy a druhému v pořadí nadělil téměř půl sekundy. Tím druhým je Australan Olly Simpson s časem 1'45,602 sekundy. První řadu na startu uzavře Ital Fabio di Giannantonio s časem na kolo 1'45,771 sekundy.

V první pětici nejrychlejších je pět různých národností. První Holanďan, druhý Australan, třetí Ital, pak následuje čtvrtý Španěl Oscar Gutierrez a konečně pátý Francouz Enzo Boulom. V první desítce je ještě sedmý Japonec Ayumu Sasaki a devátý Rus Makar Yurchenko. Čtrnáctý čas 1'47,095 sekundy zajel český závodník Martin Gbelec, který se do letošního ročníku Red Bull Rookies Cupu zapojil poprvé, protože v Jerezu chyběl kvůli zranění.

V pátek startuje první závod Red Bull Rookies Cupu v 16:30 hodin a lze jej sledovat v přímém přenosu - ZDE

Red Bull Rookies Cup – kvalifikace
Čtvrtek, 25.června 2015 – Assen, Nizozemsko
kvalifikace Red Bull Rookies Cup.PDF

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist