Druhý závod vyhrál Japonec Toba, Salač projel cílem osmý

Druhý závod Red Bull Rookies Cupu jeli jezdci na již oschlé dráze okruhu Sachsenring. Pořadí na startu bylo stejné jak v případě prvního klání, ale výsledek závodu už pochopitelně stejný nebyl. Z vítězství se sice znovu radoval japonský závodník, ale tentokrát to byl Kaito Toba, který v závěru klání porazil Aleixe Viu a krajana Ayumu Sasakiho. Filip Salač sváděl tvrdé souboje o osmé místo s Italem Bonolim, kterého nakonec překonal rozdílem tří tisícin. Šampionát vede Japonec Sasaki, Salač je jedenáctý a na kontě má stejný počet bodů jako desátý Brit Skinner.

Po startu šel do vedení závodního pole Kaito Toba následován Aleixem Viu, Ayumu Sasakim, Raulem Fernandzem a Rory Skinnerem. Filip Salač měl výborný start, kterým se posunul na desátou pozici, kde ztrácel jen desetiny na jezdce před sebou.

Po pěti kolech už byli mimo hru čtyři závodníci. První desítky se to ale příliš netýkalo, protože tam jelo šest jezdců o umístění na stupních vítězů v čele s Aleixem Viu, druhý byl Ayumu Sasaki, třetí Marc Garcia, čtvrtý Kaito Toba, pátý Raul Fernandez a šestý Rory Skinner. Na sedmé pozici figuroval ruský závodník Makar Yurchenko a těsně za ním dvojice Filip Salač a Omar Bonoli. Bohužel český závodník sváděl souboje s Italem podobně jak v prvním klání, takže jim Rus brzy ujel.

V polovině závodu docházelo neustále k změně pozic od prvního po šestého jezdce, protože rozdíly byly minimální. Na první pozici jel v osmém kole Marc Garcia, druhý byl Aleix Viu a třetí Kaito Toba. Rus Yurchenko vedoucí skupinu postupně dotahoval a na Filipa Salače s Omarem Bonolim si vytvořil náskok téměř tří sekund.

Pět kol před koncem vedl Aleix Viu, ale vítězství v závodu jisté neměl, třebaže si v tu chvíli vytvořil náskok sedmi desetin. Rus Yurchenko dokázal předjet britského závodníka Skinnera a byl šestý, sekunda mu chyběl na pátého Raula Fernandeze. Jak jinak než neustálé výměny pozic probíhaly mezi Filipem Salačem a Omarem Bonolim, kde zuřila bitva o body za osmé místo.

Poslední kolo a poslední dvě zatáčky zvládl nejlépe Japonec Kaito Toba, který předjel dva vedoucí jezdce a závod vyhrál. Úvod sezony Japonci vůbec nevyšel, protože v prvních třech závodech nezískal ani jeden bod, ale poslední tři klání mu dohromady přinesly sedmačtyřicet bodů, což mu teď stačí na průběžné páté místo.

Druhý projel cílem závodu Aleix Viu, třetí byl Ayumu Sasaki, který zůstává v čele průběžného hodnocení s náskokem sedmnácti bodů na Raula Fernandeze. Český závodník v závěru zůstával za Italem Bonolim, zaútočil až v samotném finále a vybojoval osmé místo. Filip Salač si z Německa odváží dvě umístění v Top10, což je určitě výborný výsledek pro nováčka v Rookies Cupu.

Další dva závody jedou jezdci Red Bull Rookies Cupu v rámci Velké ceny Rakouska s datem 13. a 14.srpna 2016.

Red Bull Rookies Cup 2016 - Závod (2)
Neděle, 17.7.2016 - Sachsenring, Německo

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist