Druhý závod Rookies Cupu vyhrál Tatay, Salač skončil čtvrtý

V neděli jeli jezdci Red Bull Rookies Cupu druhý závod sezony. Z pole position startoval domácí závodník Carlos Tatay, český závodník Filip Salač, který byl v sobotu třetí v cíli prvního závodu, do druhého klání vyrazil čtvrtý. Téměř po celý závod Salač bojoval o šestnáct bodů za třetí místo, nakonec se musel spokojit s čtvrtým místem.

Po startu zůstal na první pozici Carlos Tatay, druhý jel Ryusei Yamanaka, třetí byl Can Öncü, čtvrtý Deniz Öncü a první pětku uzavíral Yuki Kunii. Český závodník Filip Salač byl osmý, ale během prvního kola se stačil posunout na pátou pozici.

V pátém kole zůstával na špici domácí závodník Carlos Tatay, tři desetiny za sebou měl Turka Cana Öncü, třetí jel Deniz Öncü, čtvrtý byl Japonec Yamanaka, pátý Filip Salač a šestý Japonec Yuki Kunii. To byla vedoucí skupina s šancí bojovat o pozice na stupních vítězů.

V polovině závodu vedl Turek Can Öncu, druhý jel Carlos Tatay, třetí byl Deniz Öncü. Filip Salač zabojoval a posunul se na čtvrté místo, aby zachytil nástup vedoucí trojice a mohl tak usilovat o pozice na stupních vítězů.

Pět kol před cílem byl znovu na první pozici Carlos Tatay, který měl za sebou bratry Cana a Denize Öncü. Čtvrtý Filip Salač hledal prostor k tomu, aby se dostal na stupně vítězů, ale Deniz Öncü českému jezdci stále odolával a pozici držel.

V nájezdu do posledního kola bojoval o vítězství Tatay s Canem Öncü a o třetí místo bojovala dvojice Deniz Öncü a Filip Salač. Druhý závod sezony Red Bull Rookies Cupu vyhrál Carlos Tatay před Canem Öncü a Denizem Öncü. Český závodník Filip Salač projel cílem čtvrtý.

Red Bull Rookies Cup 2018 - Závod (2)
Neděle, 6.května - Jerez, Španělsko

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
kybi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist